PODLOGA

15-20 piškota
25 dag domaćeg pekmeza od jagoda (150+100)
10 svježih jagoda
1 jušna žlica limunovog soka

NADJEV

1 jušna žlica želatine
0,6 dl vode
50 dag mladog sira ricotte
1 čajna žlica ribane kore limuna
5,5 dag šećera
3 dl slatkog vrhnja za šlag
po želji sok od limuna
3 bjelanjka

Složite piškote u jednom sloju u posudu za pečenje 15 x 25 cm, obloženu masnim papirom i prozirnom folijom. Zagrijte u manjem loncu 150 g pekmeza sa 2-3 jušne žlice vode. Time premažite piškote i stavite u hladnjak. Za to vrijeme otopite želatinu u vodi na laganoj vatri uz neprestano miješanje dok kristalići potpuno nestanu. Ostavite da se želatina hladi 5 minuta. Za to vrijeme u srednjoj posudi pomiješajte ricottu, limunovu koru i šećer dok smjesa ne postane glatka. Dodajte slatko vrhnje i limunov sok pa tucite dalje. U tu smjesu umiješajte otopljenu želatinu i na kraju laganim pokretima dodajte snijeg od bjelanjaka. Prelijte pjenu preko piškota i ostavite kolač preko noći u hladnjaku.

Pri posluživanju režite kolač na veće kocke i svaku prelijte sa 2 jušne žlice otopljenog toplog pekmeza od jagoda pomiješanog s limunovim sokom. Na svaku kocku stavite po jednu jagodu umočenu u topli pekmez od jagoda.