Originalni recept bake Koke, grizkoh = biskvit od grisa, vajnšato = pjenica od vina.

5 dl mlijeka 4 jušne žlice griza 1 jušna žlica šećera malo maslaca 5 jaja 5 jušnih žlica šećera po želji vanilin šećer

Skuhajte griz na mlijeku i, dok je još topao, dodajte malo maslaca. Pustite da se ohladi. U posudi srednje veličine tucite 5 žumanjaka sa 3 jušne žlice šećera dok ne postane pjenasto. Od 5 bjelanjaka istucite snijeg i u to dodajte preostale 2 jušne žlice šećera. Tucite dok se šećer sasvim ne otopi. U smjesu žumanjaka umiješajte ohlađeni griz i na kraju lagano umiješajte snijeg. Stavite peći u namašćen i pobrašnjen pleh na 180 stupnjeva 20-ak minuta, dok se na vrhu biskvita ne napravi zlatnožuta korica.

VAJNŠATO

2 žumanjka + 1 cijelo jaje
3 žlice šećera
6 žlica bijelog vina (najbolja su ona kiselkasta, rizling ili graševina)
vanilin šećer po želji

U posudi pomiješajte sve sastojke i tucite na pari dok se smjesa ne zgusne i ne naraste. Toplo prelijevajte preko toplog ili hladnog biskvita i odmah poslužite.