½ glavice ljubičastoga kupusa

½ glavice zelenoga kupusa

½ žličice sjemenki kima

otprilike 1 šalica bobica grožđa

svežnjić peršina

50 g oraha

50 g bučinih sjemenki

50 g suncokretovih sjemenki

5 žlica maslinova ulja

3 žlice jabučnog octa

¼ žličice kajenskog papra

2 žličice sušenog vlasca

sol

Kupus naribajte ili narežite na tanke rezance. Stavite u zdjelu i pritom pomiješajte obje vrste kupusa. Lagano posolite i pospite kimom te ponovno promiješajte. Bobice grožđa prerežite; ako u njima ima sjemenki, uklonite ih vrhom noža. Peršin nasitno nasjeckajte, a orahe i bučine sjemenke krupno narežite. Orahe, bučine i suncokretove sjemenke stavite u tavu pa ih nekoliko minuta popržite na suho pazeći da ne zagore. Odmah ih istresite na tanjur i ostavite da se ohlade.

U zdjelici vilicom dobro promiješajte maslinovo ulje i jabučni ocat s kajenskim paprom, vlascem i solju. Nasjeckani peršin i grožđe pomiješajte sa začinjenim kupusom, dodajte preljev i ponovno rahlo promiješajte. Umiješajte i 2/3 oraha i sjemenki. Kušajte pa prema potrebi još začinite. Pospite ostatkom oraha i sjemenki te poslužite.