300 g crvene leće
1 mrkva
1 stabljika celera
1 luk
2 lovorova lista
nekoliko cherry rajčica
500 g očišćene buče
sol i svježe mljeven papar
5 žlica ekstradjevičanskoga maslinova ulja
Leću operite. Povrće očistite i nasitno nasjeckajte. U loncu zagrijte žlicu maslinova ulja pa na njemu 2-3 minute propirjajte povrće. Dodajte lovorov list pa ulijte oko pola litre vode. Kad zakipi, dodajte leću te, po potrebi, dolijte još vruće vode kako bi leća bila pokrivena njom. Kuhajte 10-ak minuta, odnosno dok leća ne bude potpuno skuhana. Kuhanu leću s povrćem posolite i popaprite (ako je potrebno, ocijedite višak tekućine).
Dok se leća kuha, buču narežite na vrlo tanke ploške (za rezanje možete upotrijebiti guljač za povrće). Ploškice buče rasporedite u jednom sloju po nauljenom limu za pečenje. Lagano ih posolite pa stavite pod zagrijani grill u pećnici i pecite 8-9 minuta; pritom promiješajte kako bi se ravnomjerno ispekle. Pečenu buču rasporedite na kuhanu leću te lagano umiješajte, a zatim sve nakapajte ekstradjevičanskim maslinovim uljem.