Kako najlakše oguliti kestene


200 g kuhanih i oguljenih kestena ili kesten-pirea

100 ml punomasnog mlijeka

1 vanilin šećer

150 g tamne čokolade

100 g maslaca + za premazivanje kalupa

3 velika jaja ili 4 jaja srednje veličine

100 g smeđeg šećera

1 žlica kakaa (za kalup i posipanje)

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup za pečenje premažite maslacem te pospite kakao prahom. Oguljene kuhane kestene (ili pire od kestena narezan na komade) stavite u mlijeko koje ste ulili u manji lonac te dodajte 2 žlice smeđeg šećera (ako je kesten-pire zaslađen, nemojte dodavati šećer). Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta pa dodajte vanilin-šećer i smiksajte da dobijete glatku kremu.

Tamnu čokoladu i maslac narežite na kockice te ih rastopite na pari uz neprestano miješanje kako bi se dobro povezali. Ostavite sa strane da se malo ohladi. Jaja stucite s preostalim šećerom tako da dobijete svijetlu pjenastu smjesu. Pažljivo umiješajte mješavinu kestena i mlijeka te čokolade i maslaca. Smjesu ulijte u kalup za pečenje i pecite 30 minuta. Nakon pečenja ostavite da se ohladi pa pospite kakaom (ili nakapajte rastopljenom čokoladom) i narežite.