200 g kuhanih i oguljenih kestena ili kesten-pirea
100 ml punomasnog mlijeka
1 vanilin šećer
150 g tamne čokolade
100 g maslaca + za premazivanje kalupa
3 velika jaja ili 4 jaja srednje veličine
100 g smeđeg šećera
1 žlica kakaa (za kalup i posipanje)
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup za pečenje premažite maslacem te pospite kakao prahom. Oguljene kuhane kestene (ili pire od kestena narezan na komade) stavite u mlijeko koje ste ulili u manji lonac te dodajte 2 žlice smeđeg šećera (ako je kesten-pire zaslađen, nemojte dodavati šećer). Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta pa dodajte vanilin-šećer i smiksajte da dobijete glatku kremu.
Tamnu čokoladu i maslac narežite na kockice te ih rastopite na pari uz neprestano miješanje kako bi se dobro povezali. Ostavite sa strane da se malo ohladi. Jaja stucite s preostalim šećerom tako da dobijete svijetlu pjenastu smjesu. Pažljivo umiješajte mješavinu kestena i mlijeka te čokolade i maslaca. Smjesu ulijte u kalup za pečenje i pecite 30 minuta. Nakon pečenja ostavite da se ohladi pa pospite kakaom (ili nakapajte rastopljenom čokoladom) i narežite.