2 žlice mljevenog lana

3 kruške

2 jabuke

2 žlice limunova soka

80 g sirovog šećera

100 g polubijelog brašna

50 g heljdinog brašna

2 žličice praška za pecivo

60 g kokosa

80 ml hladnoprešanog ulja neutralnog okusa, npr. suncokretovog

malo tonke

Lan pomiješajte sa 6 žlica vode i ostavite 10-ak minuta da odstoji i postane poput želea. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Mali kalup za tortu (promjera 20 cm) obložite papirom za pečenje. Voće narežite na kockice i nakapajte limunovim sokom. Nabubrenom lanu dodajte šećer i žustro miješajte ili miksajte dok smjesa ne posvijetli. Dodajte obje vrste brašna pomiješane s praškom za pecivo i kokos te na to naribajte malo zrna tonke. Na kraju umiješajte ulje. Na dno kalupa za tortu razmažite tanak sloj smjese, na to stavite voće te prekrijte ostatkom smjese. Pecite na 180 stupnjeva 40-45 minuta. Ostavite da se ohladi prije rezanja.