150 g smeđe leće
1 vezica zimskog luka (ili ½ vezice mladog luka)
1 žlica maslaca
1 režanj češnjaka
250 g cherry rajčica
300 g mladog kozjeg sira u komadu
4 žlice balzamičnog octa
4 žlice maslinova ulja
1 vezica peršina
1 manji baguette
sol i papar
Leću kuhajte u dosta posoljene vode 15-ak min pa je ocijedite, oplahnite ledenom vodom i ostavite da se dobro ocijedi. Luk očistite, operite i ukoso narežite na kolutiće pa ih na brzinu propirjajte na zagrijanome maslacu. Češnjak sitno nasjeckajte, a rajčice očistite, operite i narežite na ploške. Umiješajte ih, kao i češnjak, u pirjani luk pa sve zajedno pirjajte još nekoliko minuta. Maknite s vatre i ostavite da se hladi. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Za to vrijeme narežite kozji sir na kockice te ga izmiješajte u zdjeli s lećom, lukom, češnjakom i rajčicama. Za dresing umutite ocat, sol, papar i 2 žlice ulja te umiješajte u salatu. Baguette narežite na ploške, pokapajte preostalim uljem te pržite na rešetki u pećnici oko 5 min (koliko je potrebno da dobije zlatnožutu boju). Salatu raspodijelite u zdjelice, pospite sjeckanim peršinom te poslužite s prepečenim kruhom.
Izvor: Kuhaj.hr