300 g integralne tjestenine
200 g tikvica
1 crvena i 1 žuta paprika
100 g šampinjona
glavica luka
režanj češnjaka
majčina dušica
grančica ružmarina
3 žlice maslinova ulja
100 ml bijelog vina
200 g feta sira
sol, papar

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Tikvice narežite na veće kocke, papriku na komade, a šampinjone na četvrtine. Nasitno nasjeckajte luk i češnjak. Na zagrijanom ulju u tavi popržite tikvice. Dodajte papriku, šampinjone i luk pa pržite sve zajedno oko 10 minuta.

Nakon 5 minuta prženja povrću dodajte začinsko bilje i češnjak. Podlijte bijelim vinom i kuhajte još oko 5 minuta. Usitnite sir. Povrće posolite, popaprite i u njega umiješajte tjesteninu. Ukrasite začinskim biljem i pospite sirom.

Izvor: Kuhaj.hr