150 g integralnog pirova brašna
50 g slanutkova brašna
70 g nerafiniranog smeđeg šećera
1 žličica cejlonskog cimeta
na vrh noža praška za pecivo (bez fosfata)
prstohvat soli
1 jaje
100 g maslaca
3 - 4 žlice veganskog namaza od lješnjaka ili pekmeza, prema želji, za spajanje keksa

U zdjeli pomiješajte obje vrste brašna, šećer, cimet, prašak za pecivo i sol. Dodajte jaje i hladni maslac narezan na listiće. Sve miješajte mikserom sa spiralnim nastavcima ili rukama tako da utrljate maslac u brašno.

Kada dobijete mrvičastu smjesu, prebacite sve na radnu plohu i zamijesite tijesto, formirajte ga u kuglu, omotajte prozirnom folijom i odložite u hladnjak oko pola sata.
Ohlađeno tijesto razvaljajte valjkom za tijesto na debljinu 3 - 4 mm. Napravite ovo na silikonskoj podlozi ili između dva lista papira za pečenje. Modlicom za kekse izrezujte željene oblike te ih posložite u posudu za pečenje.

Pecite 12 - 13 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C. Pečene kekse prebacite na rešetku za hlađenje. Kada se ohlade, spojite ih veganskim namazom od lješnjaka ili pekmezom, prema želji.