Moonology karte izvučene su za svaki horoskopski znak. Evo što vam Mjesec poručuje ovaj tjedan:

OVAN
Vrijeme je za procjenu situacije. Gdje se sada nalazite, a gdje želite stići? Slobodno analizirajte. Pozvani ste organizirati svoj život, ali i voditi računa o svojoj energiji. Neke stvari ne može učiniti netko drugi umjesto vas, to morate vi. Ne morate biti sitničavi i previše pedantni, ali vrijeme je da dovedete stvari u red. Moguće da imate posla s Blizancima (pojavili su se dvaput) i/ili Djevicom. Zanimljivo, oba znaka su pod vladavinom Merkura. Od svih planeta koji se mogu vidjeti golim okom, on se najteže vidi, trajanje njegove vidljivosti u srednjoj Europi iznosi samo 15-18 sati godišnje. Čisto intuitivno, od koga se skrivate i koga zapravo želite vidjeti? Je li vam dosta s njima petnaest sati godišnje? Može se raditi i o hobiju ili nekoj strasti – trebate više „tog“ sadržaja za kojim vam čezne srce.

Sve započinje i okončava se kroz komunikaciju: komunikacija je ključ. Pred vama je novi ciklus komunikacije na posve nov način. Odgovori koje trebate definitivno stižu na pozitivan, aktivan, ali i promjenjiv način, stoga ćete se morati brzo prilagođavati, a misliti još brže. Ispred vas je veliki izazov u komunikaciji i pregovaranju. Recite kako se osjećate.

Mjesec vam također želi reći da ćete morati donijeti ključnu odluku vezano za veze i odnose. Prvo ćete biti uvučeni u proces kroz analizu, zatim pospremanje i stvaranje reda, a nakon toga red se iz ureda i doma zavlači u potrebu da napokon posložite emocije i jedan odnos, naročito. Čim krenete pospremati nagomilane papire, premete, odjeću, šminku.... to će biti „znak“ da vas Mjesec vodi prema dugo iščekivanoj komunikaciji i slaganju emocija.

S obzirom na to da su vas Blizanci posjetili čak dvaput, vaš comfort food ili namirnice su: borovnica, matičnjak, kava, čaj, lješnjak, metvica, slak.

Moonology karte izvlače se uživo, pa će nekima biti zanimljiva činjenica kako ste i vi došli u otvaranje Blizancima. Slobodno pročitajte njihove mjesečeve smjernice, ali i očekujte važnu posjetu. U najavi je definitivno značajan fatalan susret bez ikakve dvojbe.

BIK
Ovo bi vas „bablje ljeto“ moglo pomladiti jer novi romantični ciklus počinje! Koliko se god hidrirali i brinuli o svom licu i tijelu, ništa ne proljepšava tako autentično kao ljubav. Uzmi i daj – krilatica perioda pred vama. Ako se želite nekome javiti, nemojte oklijevati, a ako očekujete poziv – odgovor je DA! Osjećajte više, analizirajte manje. Vodite računa o svojem izgledu, ali nemojte polagati sve nade u njega. Vrijeme je da pokažete svijetu kako ste cjelina. Nova veza na pomolu ili iskra usred monotonije; sada će sve izgledati drugačije, bolje, ljepše, uravnoteženo. Pravne poteškoće i zavrzlame otpetljat će se u vašu korist. Sudbina će ovih dana izgledati sretno. Možete očekivati na poklon buket ruža, ljiljana ili teglicu maćuhica.

Ako ste sada u teškoj situaciji, Mjesec vam želi reći da „samo što nije“. Uskoro će se sve promijeniti u vašu korist. U najavi su pobjede i dobri ishodi. Dokazali ste da znate zapeti kad nešto želite, ali i izdržati kad ne ide po planu. U redu je da kada grizete, ne puštate, ali nazire se kraj teškog ciklusa. Od vas će se tražiti da u narednom periodu pronađete ravnotežu između privatnog i profesionalnog dijela života. Sada je pravi trenutak za pisanje i utvrđivanje novih planova. Novi val ljubavnih događanja i poslovne prilike prirodno će vas potaknuti na otpuštanje. Vrijeme je za rezove onog što vam više ne služi.

BLIZANCI
Nešto je neobično u zraku ovog puta jer su Blizanci došli u karte Ovnovima, a Ovnovi uzvratili posjet. Vaši se snovi ostvaruju pod neobičnim okolnostima. Čovjek Marsa i aprila je strastven, dostojanstven, veliki ljubitelj prirode. Možete očekivati odlučnija i strastvenija vremena. Sad je pravi trenutak za godišnji plan. Gdje se vidite iduće godine u ovo vrijeme? Ovan, koji je obilježio vašu prognozu, je noćni ili Mjesečev znak, poput vas. Neka vam noć postane saveznik u novim ciljevima. Možda ćete u nekom trenutku osjećati potrebu da zamijenite dan za noć ili ćete nakratko postati noćna ptica. Ovo može ukazivati i na rad noću ili promjene po tom pitanju.

Nova osoba ulazi u vaš život. Kolega, prijatelj, romantična prilika. Nemojte brzati i poskliznuti se na manirima. Pokažite od čega ste sazidani i nemojte se skrivati ispod maske, ali morate imati mjere. Budite asertivni i prilagodljivi. Sreća je na vašoj strani i vaša će se dinamika rasplamsati u nešto veće, ali dajte toj osobi prostora i vremena da vas bolje upozna. Budite ljubazni, na usluzi, oslonite se na diplomaciju.

Simpatija s podudarnošću po C. G. Jungu može se stopiti u sinkronicitet. U renesansi je napisana opsežna literatura o simpatijama i antipatijama između zvijezda, minerala, faune, flore itd. S obzirom na početak kod Ovnova, a i vašu prognozu, vodite računa da situacija ne eskalira iz vedra neba i da se simpatija ne pretvori u antipatiju. Pred vama su važni sinkroniciteti, stoga nemojte uprskati.

RAK
Pred vama su sporije faze i kao da će netko zaustaviti vrijeme na tren. Prva faza najozbiljnije vas pita – što morate otpustiti? Želite li zagrliti viši razlog? Nemojte se brinuti. Sigurni ste. Vrijeme je za izbjegavanje emocionalne drame. Zapitajte se što želite i koje korake morate poduzeti? Većina znakova ima zabranu korištenja logike, osim vas. Ovog puta, samo je vama dopušteno da budete razboriti, racionalni i analizirate. Dopustite ne samo Mjesecu, nego i logici da vas povede u pravom smjeru!

Druga faza želi da se sjedinite s healingom. Rane su još svježe, zar ne? Pričajte sebi i vodite dnevnik o snovima i romansi, srodnoj duši i poeziji. Fantazirajte. Živite u glavi s mislima u oblacima. Vama je to ovog puta dopušteno. S druge strane, umjesto da se pretvarate kako je sve u redu, što morate adresirati i otpustiti? Neka vas sanjarenje i fantaziranje opuste, kalibriraju, dovedu u stanje spokoja i ravnoteže. A zatim – energetski posao! Čemu se morate otvoriti, a što prije toga morate zatvoriti? Budite strpljivi i uzmite sve vrijeme ovog svijeta samo za sebe.

Čistog uma i srce, meditirajte i kontemplirajte. Ovaj je zastoj posve u redu i sad nije trenutak za neke velike revolucije. Budite nijemi ako je potrebno, ne progovarajte uzalud. Na pomolu je romansa. Od presudne je važnosti da se energetski pripremite. Treći zimski mjesec mogao bi biti važan za vaš ljubavni život, pokušajte zapamtiti ovu informaciju. Ovo sad će proći i opet ćete biti beznadno romantični i užasno šarmantno bedasti. Vama su u čitanje pak došle Ribe, a njima upravlja dobro znan Neptun koji je okružen gustom atmosferom te nije vidljiv golim okom.

Ono kroz što sada prolazite, naročito ako je teško za podnijeti, proći će. Sada, ovog trenutka, poput Neptuna, nije vidljivo golim okom. Ako ste sami da usamljeniji ne možete biti, golim okom nije vidljivo kako će i to proći.

LAV
Iako su se jedna vrata zatvorila, otvara se nova mogućnost. Dopustite da se situacija odmota sama od sebe. Ako nekome trebate nešto oprostiti, učinite to kako biste se oslobodili zamjeranja i vratite se natrag u igru. Prepustite kontrolu jer ova jedna šansa koja je propuštena neće se ukazati tako brzo. Zapravo, to i nije toliko loše jer nešto mnogo bolje čeka iza ugla. Ova propuštena prilika je predznak jedne nove mogućnosti koja je na pomolu. Stoga je zaista važno da ne inzistirate na isprikama, radije oprostite, otpustite i okrenite novu stranicu. Možda nije u redu to što su vam učinili, ali nema svrhe biti zatočen u vremenu dok netko progleda ili dođe napokon k sebi.

Bilo bi dobro da budete pasivni jer će se događaji sporo odvijati. U ovom bi vas periodu mogli privlačiti jorgovan (boja, miris, motiv), ljiljan, đurđica, mirta. Moguća je i neobjašnjiva potreba za grickanjem maslina i datulja.

Nadalje, pred vama je važan razgovor i nemojte ga odigrati površno. Recite ono što osjećate bez da upadnete u zamku dramatičnosti. Ovo je period povratka u igru! Jasno pregovarajte o svojim uvjetima. Nakon spore faze, dinamika će se ubrzati i očekujte udvaranje. Razgovori vezani uz posao ili projekte proći će uspješno i bit ćete zapaženi. Vrijeme promaknuća, povišice i obilja.

Kada se brinemo o financijama i kako će nešto ispasti na kraju to je kao da se brinemo o tome jesmo li dovoljno dobri? Jesmo li vrijedni? Zaslužujemo li? Prekinite stare zavjete vezane uz financije i oskudicu, ima dovoljno za svih. Vi niste pokusni kunić, vi ste neustrašivi Lav. Uspjet ćete!

DJEVICA
Situacija će se zakuhati i na površinu će izaći vaša temperamentna crta. Nećete reagirati mlako, prije upečatljivo i prodorno, ali ženstveno. Ovo je vrijeme kad ste pozvani udovoljiti svim svojim ženskim potrebama i nemojte držati nogu na kočnicama. Vaše emocije, vaše potrebe i snovi više neće moći biti negirani ili gurnuti pod tepih. Sve će biti upravo onako kako treba biti, svidjelo se to nekome ili ne. Tražit ćete neprekidno nove dojmove i nećete pristajati na prosječno.

Emocionalno, više se ne možete obuzdati. Možda nije sve izgubljeno, možda jest, ali osjećate da nešto bolje čeka iza ugla. Želite ravnotežu i dogovor, a dok se to ne manifestira bit ćete usredotočeni isključivo na sebe. Znate da morate otpustiti i vjerovati.

Ovo je period velikih, upečatljivih makeovera. Ljudi u naše živote dolaze i odlaze s razlogom. Ako netko i misli da vam je učinio nepravdu, slatko ćete se nasmijati. Ovih ste dana jednostavno previše jaki! Nadalje, donijet ćete nekoliko značajnih odluka. U ovoj fazi vi ste događaj, vi ste promjena. Sve polazi od vas i malo toga ide prema vama. Ne dešava se susret, vi odlučujete hoće li do istog doći. Ne dešava se poziv na kavu, vi odlučujete hoćete li uopće odgovoriti na poruku. Ne čekate partnera da vas obavijesti na čemu ste, vi već sad znate na čemu ćete biti. Otpuštanjem kontrole zapravo vraćate kontrolu i osobnu moć.

Raspoloženi ste za promjenu perspektive. Raspoloženi ste za novo.

VAGA
Život funkcionira u ciklusima i kada se svijet ruši, nešto moramo pustiti da otklizi. Jeste li spremni? U pravilu, nikad nismo spremni prihvatiti da ako nešto ili nekog pustimo da ode, postat će lakše. Iza nas je proljeće i ljeto, a pred nama su jesen i zima. Što je iza vas? Što je ispred vas? Nemojte pružati otpor iskrenosti. Slobodno recite kako vam je žao i slobodno učinite to! Neka vam leđa drže dnevnik zahvalnosti i meditacija. Imat ćete detektor za tuđu zločestu lukavost i prijetvornost. Osjetit ćete ako netko želi ostvariti materijalnu korist na vašu štetu. Slušajte spirit. Možda ćete osjećati neobjašnjivu potrebu za ribizlama i breskvama.

Ovo je sve priprema za novi romantični ciklus. Koliko mogu dati i koliko mogu primiti bit će jedinstven odgovor na sve vaše dvojbe. Ovo nije faza sebične ere, davajte, ali i primajte. Naglasak je na reciprocitetu. Na pomolu je i poslovno partnerstvo. Osjećajte, nemojte razbijati glavu pitanjima.

Ovdje negdje treba potegnuti crtu između poniznosti koja hrani dušu i puni srce, te postavljanja zdravih granica. Dovoljno ste dobri i postupate ispravno. Ovih dana bit ćete uredni, organizirani, temeljiti, ustrajni.

Radite i djelujte iz pozicije ljubavi, poštujte tuđe napore i gledajte svoja posla. Posvetite se sebi i svojim potrebama. Dajte svojem životu svrhu i smisao. Ništa nije za zauvijek i ako se jedna vrata zatvore, druga se otvaraju – to i nije neko iznenađenje, zar ne? Opazite razliku kako se situacija odmotava kada ste u grču i brizi, a kako kada vjerujete kako će na kraju sve ispasti dobro.

ŠKORPION
Nisu svi dobili upute da budu upečatljivi i naprave prvi korak, ali vi jeste. Mjesec nas obično vodi kroz dvije faze, akciju ili mirovanje. Vi ste pozvani reagirati, ako treba čak i šefovati i posve preuzeti kontrolu. Ova pozicija u kojoj se nalazite bit će promijenjena, naročito ako ne znate na čemu ste. Morate razmotriti što želite, a nakon toga poduzeti određene korake. Slušajte svoje srce i neka emocije preuzmu kontrolu. Pred vama su moćne promjene i stoga budite spremni. Uvijek želimo još nešto, zatim to postignemo, a nakon toga srce nas vuče još dalje. I to je posve u redu; konačna destinacija ionako ne postoji, mi smo vječiti tragači.

Stiže jedna velika promjena. Ovo bi moglo biti brže nego što ste naučili. Dolazi jedan moderan val, inovacije i novi načini. Nećete funkcionirati na uobičajen, konvencionalan način. Ovo je prijeko potreban dašak svježine. Promjena nije spora, troma, zahvatit će vas iz vedra neba.

Bit ćete centrirani i fokusirani. Trebate više od fantazije. Škorpion je znak tekuće vatre pa astrolozi tvrde da se osobu koja je izraziti tip ovog znaka lako može prepoznati po – vatrenom pogledu. Budući da je Škorpion vodeni znak, vatra Marsa pretvorena je u „astralnu vatru“, u „vatru požude“.

Vrijeme je da uzmete sve što vam pripada. Stoga, uputa glasi: budite upečatljivi i napravite prvi korak.

STRIJELAC
Od svih znakova, jedino vas najviše opsjedaju financije i posao. Strijelac je vatreni znak i muški domicil Jupitera. Čovjek Jupitera nosi u sebi neutaživu želju za životom širokih mogućnosti. Stoga, čemu strah? Imate ovo u malom prstu. Jako ste blizu cilja. Niste na cilju, niste netom do cilja, niste prošli cilj. I ovo je dio puta. Možda ćete osjećati napetost i biti nervozni, ali ovo je dio igre stoga ostanite fokusirani.

Situacija je zrela, baš poput vas. Dorasli ste ovoj fazi. Vaš će se trud isplatiti. U najavi je novi profesionalni uspon. Možda nećete biti naročito društveni i nerado ćete se uplitati u tuđe poslove. Bit ćete ozbiljni i posvećeni uspjehu. Ako ste bili nezadovoljni situacijom o odlučili poduzeti nešto u vezi toga, ovo je definitivno vaša poruka. A ako ste upravo nezadovoljni, naročito profesionalno, onda je ovo poziv da se zauzmete za sebe i svoje snove tako da postavite jasne ciljeve i poduzmete određene korake. Neće pasti samo s neba.

Vaša će energija biti solidna i rigidna. Razmatrat ćete svoje snove, nade, ambicije i namjere. Bit ćete disciplinirani i ma koliko god bude teško, pojavit ćete se i odraditi svoj dio. Dosta često okolnosti nisu važne, bitno je da se pojavite i nastavite vrtjeti kotač. Plan mora biti izvršen.

U ovom periodu privlačit će vas miris ljubičice, lavande, vanilije ili orhideje.

JARAC
Jednom u nikad dogodit će se nešto što ste oduvijek željeli, stoga vjerujte u nemoguće. Pred vama je rijetka prilika, dragocjena šansa, ovo je sad ili nikad! Ako ste ikad imali dvojbe očekujete li previše i jeste li nerealni, barem ovog puta odgovor je NE. U redu je da želite sve što želite! Dolazi!

Moguće da će u vaš život ući netko poseban, najposebniji dosad. Ovaj će se scenarij dogoditi sada, bit će jednokratan bez reprize. Nemojte biti nepripremljeni, upozoreni ste. I dalje nastaviti vjerovati u svoje snove, naročito nakon ovog spektakla kojeg vam priprema kreacija. Mnogi znakovi prije vas su u sporijoj ili bržoj traci, vi ste usred dešavanja, zateći ćete se na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Zaštićeni ste stoga budite mirni. Sve se dešava za vaše najveće dobro. Ovo nije kaotičan ili neizvjestan period: dapače, osjećajte se sigurno i ova će osoba prepoznati vašu nutrinu. Može li se ovaj smjer odnositi na posao i financije? Naravno, ali u vaš život ulazi kokreator koji će vam pomoći. Kroz ovu fazu dobivate društvo, partnera u slatkom zločinu. Sad nećete biti sami. Često je sugestija Mjeseca da se povučete, meditirate, kontemplirate... To ovog puta niti približno nije vaš slučaj.

Ovih se dana vaša vrata otvaraju. U paralelnim realnostima, vrata su simbol prilike, šanse, prelaska na drugu stranu, izbora, ali ukazuju i da se mogućnost zatvara. Vaša su vrata širom otvorena. Ovo će biti period u kojem ćete biti sretni, ali pod vlastitim uvjetima. Uživajte u svojem slatkom uspjehu. Ove će okolnosti slaviti vašu snagu i moć. Nitko nema pravo prosuđivati koliko vrijedite i što zaslužujete, bitno je da vi znate svoju vrijednost i koliku ste cijenu platili dok ste odgađali svoje snove.

VODENJAK
Nemojte da vas prošlost drži zatočenima, odnosno nemojte plaćati cijenu radi okolnosti koje su možda bitne samo kalendaru ili satu. Što je zabilježila vaša duša? Što je iduće? Kako želite da izgleda budućnost? Stari vam programi stoje na putu. Osjećate li kako ste opet zapeli? Kako otpetljati čvor? Karmičke se veze neprekidno ponavljaju, nemojte biti opsjednuti nekim s kime ćete vjerojatno imati posla i u idućem životu. Otpustite. Ako žele otići, neka odu. Nitko on nas ionako nije voljen kada misli da jest voljen, a nitko nije omražen kada misli da jest persona non grata. Ego ne voli gubitak reputacije ili titule. Ujedno, nitko od nas ne voli kada misli da voli, a ne mrzi kada misli da mrzi. Osjećaji su protočni i promjenjivi, a ovo navedeno karmičke su definicije svemirskog reda. Mi samo živimo i djelujemo u konceptu koji nam je zadan s osjećajem da imamo više ili manje kontrole, manje ili više sreće. No to je dojam, zar ne? Poput dojma o čistoći kada obrišemo prašinu ili kad nam odnesu smeće. To smeće nikad uistinu ne nestane kao što ni mi ne možemo pobijediti paučinu. Pauk je stalno živ, krpa u ruci baš i ne.

Sad vas vole. Pa što? Sad vas ne vole. I, što s time? Izazvani ste razmotriti promjene i nove okolnosti. Mjesec vas poziva da se riješite svega nezdravog i što vas smeta, od tepiha pa sve do muškarca koji vas nervira. Nemojte da vas prošlost drži zatočenima. Zagrlite integritet i otvorenu, jasnu komunikaciju. Neka vas napokon čuju.

RIBE
Pozvani ste maknuti se s puta dok se okolnosti sastavljaju poput slagalice u vašu korist. Svaka će kockica baš kao i svaki nesporazum postati dio cjeline, a to će biti odgovor na sva vaša pitanja. Meditirajte i kontemplirajte, zaustavite um i nemir. Što možete raditi dok ste u sjeni? Možete biti odgovorni, možete istraživati, čitati knjige i razmatrati teme. Osobito ako ranije niste imali vremena. Možete nadalje razbiti tradiciju ili stvoriti novi običaj. Budite znatiželjni i mladi u srcu, otiđite u muzej, na radionicu.

Kada se moramo skloniti s puta, to ujedno znači da se postajemo nevidljivi određenoj energiji radi koje se načelno loše osjećamo. A to kako se osjećamo je naša odgovornost. U ostalim scenarijima, možete mi šarmantni, strastveni, optimistični, grandiozni, kreativni. Kad vas Mjesec odvede u smjer nevidljivosti, to ne znači da se prestajete baviti sobom. Morate malo pričekati dok oluja prođe, a to je izvrsno vrijeme za vraćanje sebi i zanemarenim vrijednostima, zanimacijama, hobijima. To je vrijeme za „svaštaru“. Nije spomenar, nije foto album, nije dnevnik zahvalnosti, nije bojanje mandala. Ovo je vrijeme kada radite ništa i sve, ali nema kaosa, plača, brige. Ako vam i jesu oduzeli moć, sada vraćate kontrolu nad situacijom, za početak.

Ovo je odličan period da manifestirate ono što dosad niste. Pomozite svojim manifestacijama da vas lakše pronađu tako da narednih nekoliko dana volite i mislite isključivo na sebe, sebe i samo sebe. Što ste ono htjeli, a nije se dogodilo? Koje ste tehnike koristili pa odustali na pola puta? E, sad je vrijeme za to!

*Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com