Još kao dijete opazila sam da kada se nekome od odraslih netko svidio, definitivno se nastojao pored ostalih alata gatanja, saznati i njegov ili njezin znak u horoskopu. Nakon toga, ljubavna žrtva proučavala je astro prognoze kako za sebe, tako i za drugu osobu. U mnogim filmovima i serijama iz tog perioda bilo je naglašeno – Ako prvo čitaš njegov horoskop, sviđa ti se! Ujedno, jedan od znakova odljubljivanja bio je gubitak interesa za ono što im zvijezde žele reći. Također, ako smo se nalazili u fazi prebolijevanja, namjerno nismo čitali što im se događa sa znakom u horoskopu.

Ne mogu se sjetiti jesam li ikad čula kako bi se osoba koja čita horoskop simpatije nazvala sve dok nisam prije nekoliko godina naišla na termin cross watcher, a tada sam već postala svjesna kako ne mogu više bježati od Tarota. Usudila bih se reći da je to najbolji mogući izraz za ono što uglavnom danas svi rade, a to je unakrsno promatraju što se događa u životu druge strane bez opipljivog dokaza. Teško da se radi o vrhuncu nagađanja jer nešto se ipak može saznati, čak i ako nismo pozvani u nečiji dom, nego ga figurativno rečeno promatramo iz daljine ili s ceste.

Ipak i iz daljine vidimo gori li svjetlo, možda možemo čuti glazbu, uočiti kretanje kroz prostorije… Tako bih donekle opisala kolektivnu energiju cross watchera. Privatno čitanje kako bismo saznali što se događa u životu naše osobe opisala bih kao uzimanje dalekozora dok se donekle nalazimo nasuprot njih na istom katu. Vidimo puno toga, mnogo toga možemo zaključiti, ali opet ne znamo sve jer nismo sve čuli pa nismo apsolutno u sve upućeni.

Zateći se na cross watcher igralištu na duge staze može postati pomalo nezdravo. Naime, ako naiđete na 'loše Tarot čitanje' osjetit ćete potrebu tražiti dalje dok se nekako ne uskladite s prognozom i ne utješite, što je posve razumljivo. Ako naiđete na 'super čitanje' to će vam se svidjeti pa ćete jedva čekati još malo umirujućih poruka, što je također posve razumljivo. Nezgodno u cijeloj akciji je što se odmičete od sebe. Udaljavate se od činjenice kako ste vi najvažniji, najmoćniji manifestator i kreator, bit će vam po vibraciji vašoj, bit će vam po samopouzdanju vašem.

Unakrsni promatrač mora biti jako hrabar. Naročito ako sluša predviđanje u kojem se njihova osoba (navodno) zaljubljuje i dobro zna koliko je to moguće, ali opet nema opipljivih dokaza koliko to može biti istina. Ono što se gotovo uvijek smetne s uma, vaša osoba ne mora nužno biti dio kolektivne energije kojoj je namijenjeno kolektivno predviđanje budućnosti. Zapravo, prilično često, vaša osoba uopće nije zainteresirana za Tarot, Moonology, kristale, smuđenje, natalnu kartu... Kolektivna čitanja namijenjena su kolektivnoj energiji, a to znači da između ostalog razmjenjujemo energiju. Primjerice, ja snimam i stvaram sadržaj koji određena energija gleda, komentira, podrži lajkom. Ako vaš partner nema takvih aktivnosti, velika je vjerojatnost da 'ljubav će vas udariti poput kamiona' ne mora imati nužno neke veze s njime, sve i da poruka jest upućena njegovom znaku u horoskopu.

Ako ćemo ići još dublje, cross watcheri trebali bi uzeti u obzir da je 'stvar sigurna' koliko i objava na nekom forumu kako se pojavila dlaka u nosu koja je drugačija. Ili, pas nije imao stolicu dva dana. Primjerice, desni brisač ne radi, što bi to moglo biti? Forumaši će pokušati dati odgovor, ali nitko zapravo nije vidio o čemu se radi i obično nema eksperta na vidiku. Privatno čitanje uistinu može pomoći i razjasniti, dapače čak i dati informacije što se događa u životu vaše osobe – ali opet ću ponoviti – to vas samo udaljava od vaše vlastite osobne moći. Vaša osobna moć je nešto najvažnije, najdragocjenije što imate. Posve je nebitno kako vas netko vidi, što osjeća prema vama i koju će akciju poduzeti. Ako vi hranite boginju u sebi i ako ste samoj sebi na prvom mjestu te prioritizirate sebe – sve što se događa, dogodit će se za vaše najveće i najviše dobro. Oslobodite se fiksacije na određenu osobu. Reklo bi se – let go & let God.

Ako ste barem jednom bili u nestašnoj fazi u kojoj mnogo izlazite i upoznajete razne osobe, a lako dolazite do informacije što su u horoskopu, sigurno ste opazili kako se nekad dogodi da je nekoliko osoba istog znaka u horoskopu. Definiram to kao 'pretplatu na znak'. Recimo, oduvijek sam pretplaćena na vatrene znakove – Ovnove, Lavove i Strijelce. Moguće je kako ste recimo dan ranije bili cross watcher bivšem dečku. Čuli ste 'ljubav iz vedra neba' i vjerojatno se strašno rastužili jer znate da to više niste vi. Međutim, već idućeg dana prijateljica vas spaja s dalekim zaboravljenim rođakom koji je, gle slučajnosti, isti znak kao vaš bivši! Sad ste oduševljeni informacijom o 'ljubavi iz vedra neba', dapače proglašavate je činjenicom i svjedočanstvom!

Što ako smo moja osoba i ja isti znak? Obično se nikad ili izrazito rijetko oslanjamo samo na svoj znak u horoskopu. Pomognemo se najmanje podznakom, a dosta često položajem Mjeseca i Venere. Ako ste oboje isti znak u horoskopu, tada je važno upoznati sebe i content koji pratite. Točno znate što se odnosi na vas, a što na drugu energiju – bez greške, jednostavno znate koji je vaš dio, a koji njihov. Osobno bih čak rekla da je još bolje ako ste isti podznak i onda pratite tu prognozu; njihov i svoj podznak. Iako sam strastveni ovisnik o tarotu jer time se bavim i to je moja strast, ali ako proučavate svoj astro combo (znak, podznak, Mjesec, Veneru) i na to njihov, možda je kucnuo čas da razmotrite koliko je to energije i potencijala i jeste li promatrač vašeg odnosa i dinamike ili kreator? Svemu treba pristupiti iz zdrave pozicije ne stvarajući ovisnost.

Stoga, biti cross watcher izaziva povodljivost. Kada ne tražimo Istinu u nama, lako se zagubimo u tuđim tunelima dok tražimo njihovu Istinu koja je ionako u njima i dostupna je samo njima. Umjesto da se bespotrebno ranjavate u bespućima ezoterije, bavite se isključivo sobom. Pratite autore kojima vjerujete i za koje osjećate kako imaju integritet.

Opazit ćete ako se viđate s nekoliko opcija kako ima dana kad vam je svejedno što im negdje stoji ili piše – jednostavno jer ste dobre volje i na visokoj vibraciji. A bit će dana kada ćete slušati ili čitati što im se predviđa i biti posve izvan kontrole, doslovno u strahu. Zar je to potrebno? Možete li donijeti odluku baviti se isključivo sobom?

Najzahtjevniji element svih unakrsnih promatrača je kako uloge mogu biti zamijenjene. Što to točno znači? Prvo, neko vrijeme bi zaista trebalo uložiti u čitanju i gledanju prognoza kako biste shvatili rezonira li predviđanje budućnosti uopće s vama. Primjerice, možete gledati bilo koji sport online, ali dok ga ne krenete trenirati ne znate na čemu ste. Ili, možete proučavati recept za neku tortu danima, ali dok ne krenete s pripremanjem deserta ne znate je li to greška. 'Uloge mogu biti zamijenjene' ozbiljno napadaju logiku. Tko sam ja, a tko je on? Je li on ja? Ili sam ja on? I naravno opet dolazimo do dijela o gubitku osobne moći. Izlazite iz sebe i svojeg samopouzdanja koje je energija, a karte očitavaju vašu aktualnu energiju. I ako je kolektivna energija uglavnom smirena i opuštena, a vi ste nervozni – neće rezonirati.

Ako vas zanima gatam li samoj sebi o drugoj osobi, odgovor je apsolutno DA. Nekad mi bude drago jer sam bila stotinu posto u pravu, a nekad mi bude teško jer sam bila stotinu posto u pravu. Prilično često, gatam isključivo što stoji meni u budućnosti i kako se osoba uklapa u moj hologram te se ne vezujem za ishod i ne petljam se u volju Stvoritelja. Ako nešto uspije - dobro, a ako ne - još bolje.

Jesam li cross watcher? Jesam, ali isključivo pratim jedne te iste autore godinama koji su naravno neugodno realni i vrlo direktni. Pratila sam ih i kada su bili u krivu, u pravu, ali naprosto im vjerujem i uvijek bude tako kako su rekli čak i ako nisu to tako rekli. S obzirom na to da poznajem njihov rad, raspoznajem što žele reći čak i kad se pogube (veliki proroci nikad nisu jasni, pomalo zvuče kao zagonetka). Već znam koji sam signifikator i stoga naprosto znam koja je moja uloga i nimalo se ne izgubim u zamijenjenim ulogama.

Kao cross watcher kod nekih autora mogu lakše spoznati što će mi se dogoditi, ako se bave energijama u jednoj rečenici. Recimo 'vaša osoba trenutno manifestira kao luda', znači manifestirat ću kao luda, nemam ništa protiv.

Jesam li grozničavi cross watcher? Prije slučajni, neke autore toliko volim slušati i pratiti da gledam svaki njihov video.

Nevjerojatno je koliko se sitnica iz njihovih privatnih života može saznati ako gledaš apsolutno sve, a upravo su ih te loše ili dobre stvari obilježile. To ih čini autentičnim. Imala sam jednu fazu kada sam svakog dana odslušala ili odgledala jedan Satsang s Moojijem. Kroz dvadesetak Satsanga saznala sam kako je Mooji uopće postao Mooji i to je bilo tako vrijedno i dragocjeno za znati. To kako bi se on u tri sata otvorio na možda četiri minute bilo je inspirativno, ohrabrujuće, utješno.

Dakle, ako samo sletite na neki od sadržaja iz vedra neba i očekujete kvalitetan odgovor iz vedra neba, a radi se o kolektivnoj energiji – to je siguran korak u pogrešan zaključak. Jednostavno, morate neko vrijeme biti negdje da biste vidjeli rezultate – u teretani, planinarenju, Tarotu.

Možete malo proučavati Moojija, pa zatim Abrahama. Onda se prebacite na Joe Dispenzu na dan i pol, a zatim shvatite da postoji Sadhguru. Osvane Bentinho Massaro... To nije približavanje učitelju i učenju. Kako to obično biva, morate se nečemu prikloniti. Tako je i s ezoterijom. Sami morate spoznati s čime ćete koketirati, a što će biti baza i temelj. I onda se toga morate držati čak i kada ste ljuti na karte ili prognozu. Promatrajte to kao lošu utakmicu u kojoj vaš klub opet nije pobijedio... nećete valjda radi jedne loše sezone prestati biti fan?

Užasno je važno u ovim vremenima kada vrijeme jednostavno leti, držati fokus na sebi. Bavite se sobom. Bavite se vašom materijalnom ekspanzijom. Potražite dodatan posao. Još jedan izvor prihoda. I sama sam se prije nekoliko godina zapitala – Zamisli kada bih svu ovu pažnju i energiju usmjerila u jednu stvar? Svu ovu pažnju i očaj oko toga gdje je, što radi, s kim je sada, zašto ga nema, kad će doći... Kada bih sve to usmjerila u nešto, koliko bi to nešto moglo narasti?

Umjesto da se primate uloge cross watchera, primite se svojih života. Zapamtite, Bog vam ne bi poslao osobu koja vas ignorira, ne javlja se, ne želi razriješiti problem komunikacijom, igra se ili je nedodirljiva. To su sve demoni i triggeri koje morate razriješiti. Sretno!

*Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com