Dnevni horoskop za 20. ožujka 2024. godine!

OVAN

U zadnje vrijeme previše vremena provodite u svojim mislima i maštanju, a zbog toga se kasnije ne osjećate prisutno u trenutku. Zdravo je sanjarati i planirati, jer otvara mogućnost pronalaska novih rješenja i mogućnosti koje su nam prije bile skrivene. Ipak, nije korisno previše boraviti u vlastitom umu. Polako se vratite u stvarnost i sagledajte što zaista možete promijeniti.

BIK

Sada će biti važno njegovati osobine staloženosti i smirenosti. Budite sigurni da niste pretjerali u određenoj situaciji, i nemojte dopustiti drugima utjecaj na vašu odluku nemiješanja u taj sukob. Nema ničeg pogrešnog u tome da se odmaknete od nečega što ne korelira s vama. 

BLIZANCI

Mogli biste biti očarani postupkom osobe iz blizine. Zadivit će vas kako se netko zna zauzeti za sebe i postaviti uvjete. Svaki dan nova je prilika za učenje, a na nama je osvijestiti sve mogućnosti na koje možemo dobiti dodatno znanje i implementirati ga u vlastiti život i svakodnevicu. 

RAK

Previše brzate i donosite nagle zaključke. Potrebno je situaciju sagledati pažljivo i razmotriti sve mogućnosti, kao i činjenicu da ponekad stvari nisu onakve kakve nam se na prvu čine. Bolje bi bilo da ne nastavljate sa započetim, jer biste se uskoro mogli predomisliti i krenuti u nekom sasvim neočekivanom smjeru. Na ovaj si način možete uštedjeti dragocjeno vrijeme. 

LAV

Suosjećanje je korisna i vrijedna osobina, ali samopoštovanje je još potrebnija. Drugi će vas tražiti pomoć i podršku, ali ne dozvolite im prelazak vaših osobnih granica. Ponekad moramo postaviti uvjete čak i u prijateljskim situacijama, a sada je na vama da budete oštri i sigurni u sebe. 

DJEVICA

Osjećate se loše jer ne ide sve po planu, ali ide li uopće ikome? Je li situacija zaista toliko crna kako vam se sada čini? Jeste li sigurni kako niste postigli baš ništa? Budite blagi prema sebi - prihvaćanjem trenutne situacije ne znači da se ona neće uskoro promijeniti. Svemir šalje tajnu poruku da sluša vaše želje, a na vama je vježbati strpljenje. 

VAGA

Dovoljno ste pametni da znate gdje upotrijebiti svoju energiju pa nemojte nasjedati na nepotrebnu dramu koja vas okružuje. Pobrinite se da se držite svojih prioriteta i nemojte mijenjati planove kako bi odgovarali tuđim potrebama ili željama. Stavite sebe i svoje potrebe na prvo mjesto danas.

ŠKORPION

Ambicioznost je bitna za postizanje uspjeha i sreće u životu, ali ponekad je manje više. U redu je zadovoljiti se trenutnom situacijom i odlučiti se za mir, a ne mijenjanje na bolje u ovome trenutku. Čak je prihvatljivo ne biti potpuno zadovoljan tom odlukom, ali bitno je osvijestiti činjenicu da ona nije konačna i budućnost donosi nepredvidive situacije.

STRIJELAC

Osjećate potrebu za društvom i komunikacijom o specifičnim temama. Potrebno vam je poistovjetiti se s određenom grupom i podijeliti svoje viđenje situacije s upućenijima u temu. Budite odvažan i vješt komunikator - dolazi nalet proaktivnosti i osjećaj osobnog zadovoljstva. 

JARAC

Danas je moguća otežana komunikacija u poslovnoj situaciji. Postoji vjerojatnost da će vas netko krivo shvatiti ili pak vi nećete razumjeti što vam druga strana poručuje. Ipak, nemojte se samo tako povući. Zatražite pojašnjenje od druge osobe ili ponudite dodatno obrazloženje onoga što ste im poručili. Zauzmite se za sebe kada situacija to nalaže. 

VODENJAK

Uvijek se trudite biti tu za druge, ali koliko vam se to u ovome trenutku zaista isplati? Ponekad ne možemo istovremeno biti tu za druge i sebe - naše se potrebe nekada mimoilaze i moramo donijeti odluku. Nemojte ponovno zaboraviti na sebe i stavite se na prvo mjesto.

RIBE

Ne slažete se s nečijim mišljenjem, ali ipak ćete se odlučiti za šutnju. Unutarnji mir jedna je od bitnijih stavki sretnoga života, a kreirati ga možemo sami vlastitim djelovanjem. Odnosno, u ovoj situaciji i nedjelovanjem. Ne zamarajte se bučnim i nepotrebnim raspravama koje svejedno neće donijeti ništa dobro u vaš život.