Tijekom proljetne sezone svibnja i lipnja mnogi će horoskopski znakovi biti usredotočeni na osobni rast. Ipak, bit će potrebno predvidjeti određene astrološke turbulencije kako ne bi napravile emotivni kaos.

Evo što vas očekuje tijekom svibnja i lipnja 2024. godine.

Ovan

Pripremite se za neke velike "aha" trenutke ovog proljeća. Saznat ćete što vas koči i postaviti nove granice. Dok vas je retrogradni Merkur u travnju tjerao na izbjegavanje starih navika, do kraja svibnja Jupiterov ulazak u Blizance omogućuje slobodnije izražavanje. Ne zaboravite biti ljubazni prema sebi, uzmite slobodne dane i usput proslavite pobjede. Ljubav će vam dati drugu priliku 23. svibnja.

Bik

Ovo proljeće će vam biti nevjerojatno. Jupiter i Uran donijeli su vam jedinstvenu priliku za samootkrivanje i osnaživanje. Sada ćete cijeniti kvalitete koje ste prije možda zanemarivali. Usredotočite se na njegovanje odnosa sa samim sobom i izgradnju samopoštovanja, imajući na umu da savršenstvo nije dostižno, a rast je stalan proces. Ovo je razdoblje promjena, otpustite sve samoosude, koristeći svoje emocionalne uvide da produbite razumijevanje sebe.

Blizanci

Pokušajte ne pretjerano analizirati svoju sadašnju ili bivšu vezu. Usredotočite se na dopiranje do onih koji vam mogu pomoći na vašem putu iscjeljenja. Kada Jupiter uđe u vaš znak krajem svibnja, donoseći jednogodišnje razdoblje ekspanzije i rasta, imat ćete priliku razviti samosuosjećanje i razjasniti svoje emocije. Dok brojke iz vaše prošlosti ponovno izranjaju na površinu, ne zaboravite ponovno paliti stare emocije. Jednostavno priznajte njihovu prisutnost i obratite pozornost na to kako emocionalno utječu na vas. Neka vas osjećaji graciozno vode naprijed.

Rak

Poznati ste po tome što želite izbjeći sukobe i održati harmoniju u svojim odnosima. Međutim, proljetne pomrčine potaknut će vas da progovorite o problemima i uzrocima koji su vam važni. Biti u središtu pozornosti može biti neugodno, ali ne bježite od toga da budete važni. Čuvajte se, idite na odmor, dajte spavanju prioritet i nemojte se ustručavati otkazati planove ako morate. Početkom lipnja, kada se Sunce i Venera poravnaju, imat ćete priliku poboljšati svoje navike brige o sebi i ući u ljeto svježi i puni energije.

Lav

Obično niste od onih koji traže pomoć ili vodstvo, čak i kada se borite. Međutim, ova sezona pomrčina potaknula vas je da promijenite taj način razmišljanja. Možda ćete otkriti kako nitko ne može sve sam riješiti. Do lipnja ćete otkriti zajednicu koja vas podržava i spremna je pomoći vam ostvariti svoje ciljeve. U nadolazećim mjesecima preusmjerite fokus s onoga što vam nedostaje u profesionalnom životu na postignuća koja vam donose radost i ispunjenje. Razmislite o tome kako su vam ta postignuća obogatila život i možda ćete otkriti da vam se stvari koje nemate čine manje važnima, barem za sada.

Djevica

Pomrčine ranog proljeća i retrogradni Merkur pomoći će vam učvrstiti granice. Shvaćate da određeni odnosi u kojima postavljate granice nisu zdravi za vas, što vas navodi na razmišljanje o tome da se udaljite. Zapamtite, u redu je razgovarati s onima kojima koristi vaša ljubaznost i briga. Korištenjem ovih energija osjećat ćete se ugodnije u vlastitoj koži. Stavljanje vlastitih potreba na prvo mjesto nije sebično – bitno je za učinkovitu podršku drugima. Ovog proljeća poklonite si brigu i pažnju kakvu zaslužujete.

Vaga

Vage će ovog proljeća biti prilično bogate. Duboko ćete razmišljati o svojim odnosima i načinu na koji oni utječu na vašu samopercepciju. Jedan značajan aspekt bit će posvećen vašim poslovnim odnosima i prijateljstvima. Primate li onoliko koliko dajete i obrnuto? Kada procjenjujete ravnotežu u svojim odnosima, razmislite kako vaše interakcije s drugima utječu i na odnose i viđenje sebe. Vrijeme je za postavljanje granica. Ako primate manje nego što dajete, usredotočite se na poboljšanje svojih vještina slušanja.

Škorpion

Imat ćete priliku rasti i transformirati se. Uz konjunkciju Jupitera i Urana u travnju i Jupiterov prelazak u Blizance u svibnju, bit ćete bolje opremljeni za podršku prijateljima, obitelji i kolegama koji također traže promjenu. Smatrajući sebe i druge odgovornima, bez razmišljanja o prošlosti, stvorit ćete sigurnije okruženje za rast i napredovanje svih. Važno je izraziti svoje emocije. Razmislite o uspostavljanju dnevne rutine kako biste strukturirali svoj život. Raspored može donijeti osjećaj slobode.

Strijelac

Ovog ćete proljeća proniknuti u svoje osjećaje. Odvojite vrijeme da istražite sve emocionalne situacije koje su vam bile na umu. Kada Jupiter prijeđe u Blizance krajem svibnja, osjećat ćete se spremnima otvoreno i iskreno izraziti svoje osjećaje onima koji ih trebaju čuti. Prihvaćanje ranjivosti može biti oslobađajuće. Kako biste poboljšali svoju emocionalnu inteligenciju, odvojite vrijeme da sjedite sa svojim osjećajima, čak i ako su neugodni. Izbjegnite upadanje u zamku otrovne pozitivnosti koja odbija negativne emocije.

Jarac

Nije vam strana želja za kontrolom, ali ovog proljeća malo ćete spustiti loptu. Prihvaćanje kaosa, u mjeri kojoj je to moguće, stvorit će prostor za ispunjeniji život, oslobođen samonametnutih ograničenja. S ulaskom Jupitera u Blizance na jednogodišnje putovanje krajem svibnja, imat ćete priliku ugoditi se pravom sebi. Ključna lekcija bit će prepoznavanje vaše moći za oblikovanjem života koji vam uistinu odgovara, umjesto da težite ispunjavanju očekivanja drugih. Možda ćete otkriti kako vas sputavaju samo vaša vlastita ograničenja. Kako biste njegovali unutarnji mir, razmislite o uključivanju praksi svjesnosti u svoju svakodnevnu rutinu. Lagane šetnje bez slušalica, uranjanje u prirodu ili razvijanje prakse zahvalnosti bit će vaši alati.

Vodenjak

Ovog proljeća trebali biste napraviti neke pozitivne promjene u svom životnom prostoru i otključati skriveni potencijal svog doma. Slušajte svoje instinkte dok tražite rješenja. Počevši od 2. svibnja, vaš planet karijere Pluton kreće retrogradno u vašoj prvoj kući, pozivajući vas na povezivanje sa svojim unutarnjim glasom. Imat ćete dovoljno vremena izgraditi samopouzdanje i popraviti imidž. Razmislite kako se možete uskladiti s ljudima koji prepoznaju vaše talente i koji vam mogu pomoći postići svoje ciljeve.

Ribe

Razumljivo je da vaša osjetljiva priroda ima rezerve, pogotovo kada su u pitanju novac i posao. Ovog proljeća imate priliku malo se odmoriti od briga za budućnost. Umjesto razmišljanja o neizvjesnostima, iskoristite ovo vrijeme da zastanete i ponovno procijenite svoje prioritete. Dok Jupiter prelazi u Blizance u svibnju, prihvatite pozitivnu energiju i usredotočite se na svijetle točke u svom životu. Kada ste suočeni s izazovima ili strahovima, odvojite trenutak da procijenite vjerojatnost najgoreg scenarija i razmotrite moguća rješenja. Prisjetite se kako ste jednom uspjeli svladati prepreke, podsjetite se svoje otpornosti i sposobnosti da se nosite s teškim situacijama.

Izvor: Sensa.mondo.rs