Zanima li vas kakva nas astrološka energija očekuje tijekom lipnja 2024. godine? O tome koji će biti najvažniji datumi tijekom ovoga mjeseca, piše Forever Conscious.

Evo što nas očekuje tijekom lipnja.

2. lipnja: Jupiter u Blizancima u trigonu s Plutonom u Vodenjaku

Jupiter je upravo prešao u Blizance, i dok se još uvijek uspostavlja, čini prekrasan trigon s Plutonom, Gospodarom podzemlja, našim planetom smrti i ponovnog rođenja. Trigon se općenito smatra harmoničnim poravnanjem, tako da na ovaj dan dobivamo slatku fuziju energije i od Jupitera i Plutona.

3. lipnja: Merkur u Blizancima

Merkur prelazi u Blizance, dajući nam niz od tri planeta u Blizancima zajedno sa Suncem. Ova linija kozmičkih tijela u Blizancima poznata je kao Stellium i isporučit će nam ovu snažnu silu energije Blizanaca koju možemo koristiti za uspostavljanje ravnoteže. Ulazak Merkura u Blizance također je pozitivan tranzit koji može donijeti veću lakoću kada su u pitanju svi oblici komunikacije.

4. lipnja: Sunce u konjunkciji s Venerom u Blizancima

Sunce i Venera se spajaju, povezujući svoje energije u jednu. Ovaj snažan dan možemo iskoristiti za jačanje kreativne energije, ali i energije romantike i ljubavi. Ovo je dobro vrijeme da se usredotočimo na stvaranje skladnih odnosa u našim životima. Ako postoji veza kojoj je potrebno iscjeljenje, energija ovog dana pomoći će podržati razumijevanje i suosjećanje. Ako želite stvoriti smislenije odnose u svom životu, ovo je dobar dan da nešto poduzmete.

6. lipnja: Mladi Mjesec u Blizancima

Ovo je snažan mladi Mjesec kada je riječ o našim odnosima. Ako ste tražili smjernice o određenoj vezi ili se pitate trebate li ostati ili otići, ovaj mladi Mjesec može vam pomoći donijeti svježu perspektivu i, nadamo se, odgovore koji su vam potrebni kako biste krenuli dalje.

9. lipnja: Mars u Biku

Mars, vatreni planet, prelazi u prizemljeni, zemljani Bik. Mars u Biku nije najenergičniji položaj, ali nam može pomoći prijeći u stanje profinjenosti. Možda ćemo se zateći kako usavršavamo manje detalje ili preispitujemo temelje koje smo postavili.

11. lipnja: Mars u kvadratu Bika, Pluton u Vodenjaku

Iako se možemo osjećati dodatno razdražljivima ili frustriranima pod ovom energijom, možemo koristiti Mars i Pluton kako bismo stupili u kontakt s bilo kojom ljutnjom koju možda gajimo. Ponekad moramo izbaciti ono što je u nama, posebno ako ta energija dugo ključa u nama.

14. lipnja: Sunce u konjunkciji s Merkurom u Blizancima

Još jedan snažan dan u mjesecu za samoizražavanje i komuniciranje onoga što nam je stvarno na umu. Ovo je također izvrstan energetski dan za početak vođenja dnevnika ili pregovaranje o ugovoru. Ako želite kupiti automobil ili rezervirati putovanje, današnji dan može donijeti malo jasnoće i dobre prilike!

17. lipnja: Merkur i Venera u Raku

I Merkur i Venera prelaze u znak Raka, stvarajući meke, nježne i suosjećajne valove. Venera u Raku postaje njegovateljica, a Merkur u Raku pjesnik! Postoji neka lijepa meka energija koju danas možemo iskoristiti. Upotrijebite ovu energetsku dinamiku da stvorite malo nježnosti i milosti u svom svijetu.

20. lipnja: Sunce ulazi u znak Raka – Solsticij

Solsticij je ovdje! Ovo je dan snage u našoj godini koji pomiče energetsku mrežu u viši sklad. Uz visoku energetsku mrežu planeta, današnji dan možemo iskoristiti za postavljanje namjera i s većom lakoćom upiti iscjeljujuću moć Majke Prirode.

21. lipnja: Pun Mjesec u Jarcu

Pun Mjesec u Jarcu nas vodi da preuzmemo odgovornost kada su u pitanju naši životi. Možemo reći da nešto želimo, ali odražavaju li to naša djela zapravo ili nas vode u drugom smjeru? Ovaj pun Mjesec može iznijeti neke teške istine, natjerati nas da ozbiljno pogledamo sebe i postupke koje poduzimamo ili ne poduzimamo.

29. lipnja: Retrogradni Saturn u Ribama

Saturn provodi dobar dio godine retrogradno, pa iako smo donekle navikli na ovu energiju, to je dan moći koji ne smijemo zanemariti! Obratite pozornost na lekcije koje vam se donose na ovaj dan, jer će one vjerojatno biti dio veće teme koju ste obrađivali.