U Sunčevu sustavu vlada poprilična gužva. Uz deset planeta, različitih veličina i udaljenosti od Sunca, postoji mnoštvo nebeskih tijela previše malih da bi bili planeti, no dovoljno velikih da bismo ih ignorirali. Četiri velika asteroida ponosno nose imena antičkih božica i jačaju mogućnost da pomoću astrologije bolje razumijemo sebe. Oni se zovu Cerera, Atena Palada, Junona i Vesta, a ovdje vam predstavljamo Vestu. Pronađite svoje asteroide na nekoj od brojnih internetskih stranica, npr. OVOJ i pročitajte što znači za vaš horoskopski znak.

Vesta: Čuvarica svete vatre

Vatra je simbol života. Iskra božanske vatre gori u našem srcu kao dar života, kao snaga i nadahnuće. Čuvati i održavati taj sveti plamen je obaveza i čast. U staroj rimskoj civilizaciji božica Vesta bila je djevica, no pojam djevičanstva odnosi se na svjesni odabir da se zadrži vlastita cjelovitost i snaga vlastite životne energije. Ostajući uvijek svoja, sama za sebe, Vesta čuva vlastiti sveti plamen. Kao što se vestalke, svećenice u Vestinim hramovima, nisu smjele zaljubiti i udavati te su morale cijelog života čuvati čistoću tijela i duha, tako asteroid Vesta simbolizira onaj netaknuti dio nas što pripada samo nama i koji nikada ne dijelimo s drugima. To je naše unutarnje svjetlo, jezgra života koju moramo pod svaku cijenu sačuvati da bi naš duh u svim životnim izazovima ostao netaknut. Asteroid Vesta simbolizira, stoga, kreativnu energiju koja nam omogućava da se posvetimo velikim ciljevima, posebno onima u području razvoja svjesnosti i duhovnosti. Vesta u natalnom horoskopu simbolizira kojim se ciljevima, projektima, osobi ili uvjerenju možemo posvetiti s posebnom predanošću srca. Drugim riječima, ona simbolizira ono što nam je najsvetije. Pokazuje nam kako možemo unutarnji plamen želja usmjeriti u duhovnu potragu.

S Vestom u Ovnu, Lavu ili Strijelcu vi znate cijeniti sebe. Vjerojatno imate neku veliku viziju, cilj ili misiju koja vaš život čini posebnim i daje vam mogućnost da izrazite sebe na jedinstveni način. Moralnost i potreba za duhovnim razvojem su neupitne.

Vesta u Biku, Djevici ili Jarcu sugerira posvećenost poslu, praktičnim ciljevima i duboku spoznaju da je tijelo hram duše. Možete se posvetiti zdravlju, ljepoti, prirodi i u stvarnom svijetu pronaći snažnu i jednostavnu produhovljenost.

Vesta u Blizancima, Vagi ili Vodenjaku uvijek će pronaći neku ideju koja je zvijezda vodilja svega što radite, želite, planirate. To može biti ideja pravednosti ili znanja, ideja skladne ljubavi ili savršenog društva. Možete svoj život posvetiti učenju, podučavanju, pisanju ili intelektualnom radu te sačuvati svoje netaknuto mjesto u beskrajnim prostorima duha.

Vesta u Raku, Škorpionu ili Ribama sugerira da svoje osjećaje možete s velikom predanošću posvetiti nekom duhovnom cilju, pomaganju i skrbi za druge ili nekom umjetničkom projektu. Vaša ljubav možda nije usmjerena prema samo jednoj osobi, nego je to ljubav prema životu u svim njegovim oblicima. Duhovnost i razne duhovne ili religijske prakse veoma su vam važne.