Sanjate li u posljednje vrijeme bivšeg partnera? Osjećate li zbog toga nostalgiju, tugu ili možda bijes? Mislite li da takvi snovi znače obnavljanje veze i povratak bivšeg partnera? Saznajte u nastavku...

Naš mozak je aktivan danju, ali noću se otvaraju vrata naše podsvijesti. Možda niste mislili direktno na svog bivšeg partnera, ali ste vidjeli nešto što vas podsjeća na njega, možda ste osjetili njegov miris, prošli pokraj njegove kuće... Prisjetite se jeste li posljednjih dana pričali sa svojim bivšim partnerom ili ga spominjali s nekim bliskim, s obitelji ili prijateljima. Možda je vaš san o njemu samo 'reprodukcija' nedavnih događaja u vašem mozgu.

Ako su snovi česti, to znači da ste još uvijek emotivno vezani uz njega, Ali to ne mora značiti da ga i dalje volite ili da se nadate pomirenju, to može biti ogorčenost, fizička ovisnost i slično. Česte snove o bivšim ljubavima posebno imaju osobe koje su prošle kroz težak prekid. Ako vas je završetak ljubavne priče emotivno 'uništio', takvi su snovi mogući.

Ako vam nedostaje bivši partner i niste uspjeli u potpunosti prihvatiti prekid, vaš mozak može tu informaciju obraditi na neobičan način, odnosno u vašim snovima. Prema psihološkom tumačenju, u ovom snu nema očekivanja, već samo vaše emocije, možda potisnute, i misli koje se odražavaju u svijetu snova. Najčešće, ljudi koji nisu u potpunosti pustili svoju bivšu ljubav iz srca i uma, imaju takve snove, što je logično. Međutim, ako vam takvi snovi smetaju, tjeraju vas da ponovno prođete kroz tugu i emocionalni stres, možda ćete morati razgovarati sa stručnjakom koji će vam pomoći da oslobodite određene emocije i nastavite svoj život.