Kada uplovite u vezu, često se može javiti pitanje "Voli li me on iskreno?" ili "Kako da znam je li ovo prava ljubav?" Želite bar na sekundu zaviriti u njegove misli i srce i saznate njegove prave osjećaje. Ako je on brižan prema vama, štiti vas, razumije, zanimaju ga vaši planovi i uključuje vas u život, to su prilično jasni znakovi da se ljubav razvija. 

Kako znati je li muškarcu stalo do vas i je li s njegove strane to iskrena ljubav - obratite pažnju na sljedeće znakove:

1. Stalno želi biti u vašoj blizini - Strastveno zaljubljen muškarac želi biti s vama. Trudi se da radne dane i praznike provedete zajedno, spreman je naći se s vama poslije posla, uvijek želi da budete malo duže zajedno. Ako je muškarac zaljubljen, želi s vama što češće provoditi vrijeme. 

2. Pušta vas u svoj život - Upoznali ste njegove najbolje prijatelje i obitelj. Ne srami se s vama podijeliti svoja iskustva i, što je najvažnije, pričati o svojim planovima. Štoviše, zaljubljeni muškarac će brzo početi planirati vašu zajedničku budućnost: putovanja, vikende i druge ozbiljnije stvari. 

3. Pokušava vam pomoći i trudi se biti tu za vas - Daje vam do znanja da se uvijek možete osloniti na njega, daje vam savjete, podršku, potiče vas da napredujete. Istinsko zanimanje, živahno učešće u životu i želja da vam pomogne da život učinite boljim, odaju iskrene osjećaje s njegove strane.

4. Brižan je i želi vas zaštiti - Ako osjetite njegovu brigu i pažnju, sve bi vam odmah trebalo biti jasno. Kada se brine o vama, postaje očigledno da mu je zaista stalo do svega što se događa, a vi ste mu već postali vrlo draga osoba, koju želi zaštiti i pružiti oslonac u svakom trenutku.

5. Želi čuti vaše mišljenje - On cijeni vaše mišljenje, važni su mu vaši stavovi i pogledi na svijet. Primjećujete da se prilagođava vama. On smatra da odluke trebate donositi zajedno jer su vaši životi sada zaista povezani. 

6. Zanima ga vaš život, želi vas iznova bolje upoznati - Zanima ga sve što se događa u vašem životu. Zainteresiran je za vaš posao, obrazovanje, navike, prijatelje, trenutke radosti, probleme. Spreman je saslušati priče o vašim kolegama, pamti njihova imena. Ako pamti takve detalje, to je siguran znak da je zaljubljen

7. Često vas dodiruje - Uzima za ruku. Stavlja ruku na rame. Uživa vas grliti. Sve ove geste govore o njegovoj želji da bude što bliže voljenoj osobi i osjeti njeno prisustvo na fizičkom nivou.