Postojanje ljubavi na prvi pogled nekima se čini sasvim prirodnom, a drugima pak apsolutno nemogućom. Ipak, ne možemo zanijekati činjenicu da su je neki od nas ipak osjetili, a koji su znakovi za ovu vrstu ljubavi, donosimo u nastavku.

1. Potpuno vam je prirodno biti pored te osobe

Bez obzira na to što ste se tek upoznali, vaš susret teče potpuno prirodno. Ne razmišljate o tome kako se zapravo ne poznajete dovoljno dobro, nego samo uživate biti u blizini osobe pored sebe. Koliko god vam se ovo ranije možda činilo nezamislivo, sada susret ove vrste uopće ne percipirate kao izlazak iz zone udobnosti

2. Osjećate neopisivu bliskost već pri prvom susretu

Iako bliskost inače osjećamo samo uz osobe koje poznajemo najdublje ili najdulje, osjećaj je prisutan i tijekom ovoga susreta. Kao da se znate oduvijek i između vas ne postoje nikakve prostorne ili vremenske barijere. Osobu koju ste tek upoznali doživljavate kao 'svoju', a u tome ne vidite apsolutno ništa čudno. 

3. Ne razmišljate o tome ispunjava li osoba vaše kriterije za ljubavnog partnera

Ranije ste zasigurno zamišljali kako izgleda i ponaša se vaš partner iz snova, ali sada ste zaboravili na sve kriterije i prihvatili ovu osobu baš onakvom kakva jeste. Nije vam važno ispunjava li neke vaše prijašnje kriterije, nego upravo njegov izgled, manire i ponašanje smatrate relevantnim faktorima za odabir 'svoje' osobe. 

4. Mijenja se vaš govor tijela

U blizini ove osobe odjednom se neprimjetno počinje mijenjati vaš govor tijela - kao da mu iz dubine svoje duše želite dati do znanja da se dogodila ljubav. Ne obraćate pažnju na svoje geste i mimike, ali one su drukčije u usporedbi s onim kako se inače ponašate. 

5. Ne možete prestati razmišljati o toj osobi

I kada ovaj susret završi, u vašoj glavi i dalje traje bez prestanka. Jednostavno, nikako ne možete izbaciti tu osobu i vaš susret iz glave, a skloni ste zamišljati vas zajedno u budućnosti. Ako ovo potraje neko vrijeme, dovoljno je jasno da ste upravo doživjeli ljubav na prvi pogled!