Kad su vam um i srce istinski otvoreni, obilje teče prema vama lako i bez napora, poručuje duhovni učitelj Deepak Chopra. 

Pitanje:

"Nadam se da možete odgovoriti na moja pitanja ili mi pružiti vodstvo jer očajnički trebam odgovor. Često čujem kako ljudi imaju energiju koja privlači ili odbija druge. Nitko ne govori što treba učiniti ako je naša energija negativna ili odbija ljude od nas. Kako to promijeniti? Kako se unosi pozitivna energija? Cijeli svoj život jednostavno odbijam ljude, a ne znam zašto. Zbog toga sam depresivan i osjećam da se ne uklapam."

Odgovor:

"Vaše je suštinsko biće neograničen izvor pozitivne energije, ljubavi i radosti. Ne morate učiniti ništa da biste to privukli sebi – jedino trebate nadići svoja mentalna i emocionalna ograničenja da biste to iskusili i pustili da zrači iz vas poput upaljene žarulje. Svoje istinsko JA doživljavate putem meditacije, kad je vašem umu dopušteno ići dalje od uobičajenih misli i osjećaja te potom iskusiti vlastitu pravu prirodu i prožeti se mirom, srećom i jasnoćom. Nakon meditiranja, tijekom dana, ta unutarnja prisutnost zrači kao ljubaznost, ugodnost, prijateljska nastrojenost, i te će kvalitete prirodno privući ljude bliže vama."


Izvor: deepakchopra.com