Koja je razlika između navika, rutina i rituala i kako nas oni mogu osnažiti? Ovdje ćemo pričati o popodnevnim ritualima koji nas čine sretnima i unose mir u naš dan.

Navike su stvari koje radimo automatski, stvari poput provjere e-pošte u određeno doba dana ili stavljanja ključeva na određeno mjesto kada dođete kući. Rutine su obično skup navika ili radnji koje redovno radite kako biste unijeli red u svoj dan. A rituali bi trebali unijeti radost u vaš dan, oni su put u smisleniji život! Isprobajte sljedeće i potrudite se prakticirati ih svakodnevno. I ne zaboravite - dokolica i odmor vaši su najbolji prijatelji! 

1. Radite 50 minuta, pa napravite pauzu od 10 minuta!

Dok pokušavamo odraditi sve s naše liste obaveza, zaboravljamo na odmor. Primamljivo je raditi bez pauze, jer mislite da ćete više postići. Međutim, potrudite se da sebi uvedete mali ritual i da radite na poslu 50 minuta, a potom napravite pauzu od 10 minuta . Naime, pedeset minuta je dovoljno vrijeme za neometan rad, a desetominutna pauza dovoljna je da osvježite mozak i budete produktivniji. Možete prošetati, napraviti pauzu za istezanje ili pauzu za vodu itd. Ova navika vam daje vremena za disanje i pomaže vam da se krećete.

2. Popodnevna šetnja

Nakon napornog radnog dana, obavezno uvrstite laganu šetnju po svom kraju ili obližnjem parku, kao popodnevni ritual. Izvedite svog psa u šetnju, ili prošetajte sami ili s prijateljem. Nakon povratka se istuširajte i uživajte u omiljenoj knjizi ili časopisu.