Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAD VAS NETKO UVRIJEDI I POVRIJEDI, RAZORUŽAJTE GA: Evo kako najbolje odgovoriti na negativne komentare

Kako brzo odgovoriti na uvrede i loše komentare

 Kako reagirati na uvrede i loše komentare Izvor: Shutterstock

Uvrede i toksične riječi izazivaju negativne emocije. Konkretno, govorimo o izjavama s ciljem uvrede, kad kritika nije usmjerena na djelo, već na samu osobu. Često se nismo spremni suočiti s takvom situacijom i obraniti se od negativne energije, ali postoji jedan psihološki trik koji vam može pomoći.

Psiholozi ističu da je prvo i najvažnije da razumijete koja se namjera krije iza takvih riječi. U suočavanju s osudama, uvredama i negativnim kritikama, neophodno je razvijati emocionalnu inteligenciju. Ovo će vam omogućiti da pravilno procijenite situaciju i reagirate na nju, ne dovodeći u pitanje njihovo osobno psihološko stanje.

Ako ste suočeni s negativnim izjavama, pokušajte shvatiti što vaš protivnik želi od vas. U 99 posto slučajeva očekuje sličnu reakciju, odnosno da i vi na njihove riječi reagirate negativno. Možda ste iznenađeni, ali ova osoba očekuje da reagirate negativno i da započnete raspravu, jer to će nahraniti njen ego, a i imat će izgovor jer ste imali povratnu reakciju koja je slična njenim riječima.

Iz ovoga slijedi da na zlonamjerne komentare ne biste trebali odgovarati na isti način. U suprotnom, dolazi do potpunog trošenja energije oba sugovornika. Najbolje rješenje je postići takvu razinu emocionalne svijesti da odajete utisak kao da vas te izjave ne pogađaju. Odnosno, jasno razumijete da ljudi šire sami ono čime su i sami ispunjeni - to su duboko nesretne osobe koje vas vrijeđaju samo kako bi se same osjećali bolje.

Najbolje rješenje u ovom slučaju je osmjeh. Ovo će pokazati protivniku da ste sigurni i imuni na njegove riječi. Zatim pitajte zbog čega vas osuđuje. Ovo ponašanje će razoružati sugovornika. Prvo, on najmanje očekuje takvu reakciju. I drugo, iskusit će jednu od najneugodnijih senzacija za bilo koju osobu - osjećaj krivnje.

Ova tehnika vam omogućava ne samo da zaustavite neugodan incident, već i da zaštitite svoju emocionalnu ravnotežu

Izdvojeno za vas...

Najnovije