U svijetu postoji niz metoda za samopomoć. Mnoge od njih su fantastične i pomažu nam da promijenimo svoj život nabolje, prebrodimo traume, oslobodimo se niskih vibracija straha, ljutnje i brige te počnemo živjeti u ljubavi, sreći i zahvalnosti. Možda ste neke od njih iskušali, ali ste nakon nekog vremena odustali jer su zahtijevale višetjednu ili višegodišnju posvećenost da bi se ostvarile osjetne promjene. Znamo da rijetko što dolazi preko noći i kako je uvijek potrebno uložiti trud, ali energetska metoda koja obećava životnu promjenu u samo četiri sata jedinstven je pristup ovoj tematici.

Pomoći sebi i drugima

Metodu Zen Your Life (ZYL) osmislio je 42-godišnji Mihael Zen, rodom iz Starigrada Paklenice. „Kroz cijeli svoj profesionalni rad s klijentima težio sam tome da pronađem jedan tretman koji će riješiti sve probleme tako da osoba više ne treba raditi na sebi, nego da bude odlično po učinjenom tretmanu“, kaže učitelj Theta Healinga i osnivač Zen Healing tehnike. Sve do prije godinu dana, ZYL metodu testirao je na nekoliko stotina klijenata i prijatelja dok nije pronašao način kako postići promjenu samo jednim tretmanom. Slično kao i dr. Joe Dispenza, Mihael Zen svoju je metodu prvotno osmislio da bi pomogao sebi, za psihički oporavak od tragične prometne nesreće u kojoj su poginuli njegovi najbolji prijatelji, a on sam umalo izgubio život.

Razdoblje krivnje

„Po završetku srednje škole upisao sam Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki, pokraj Opatije, te sam se vratio ponovno živjeti u Rijeci s mojim prijateljima iz srednje škole. Jedno smo jutro nas troje krenuli automobilom za Zagreb, a ja sam vozio. Putom smo imali automobilsku nesreću – frontalni sudar s autobusom – u kojoj su moja dva najbolja prijatelja poginula, a ja sam nekim čudom preživio. No, zapravo sam toga dana umro. Moja duša je više od desetljeća prolazila kroz izrazito teško razdoblje krivnje, depresije i suicidalnosti zbog događaja koji se dogodio mojom greškom, a rezultirao je gubitkom mladih života“, prisjeća se Mihael koji je tada imao 18 godina. „Jedan prijatelj odmah je napustio tijelo, a drugi nakon dva mjeseca provedena u komi. Ja sam bio u komi 21 dan, nakon čega su mi se moždane funkcije počele oporavljati i mozak je počeo bolje raditi što se tiče svjesnosti i vitalnih funkcija. Fizički sam bio potpuno polomljen, s višestrukim prijelomima nogu, prsa, lubanje“, dodaje Zen. Za fizičko iscjeljenje i ponovno učenje hodanja bilo mu je potrebno 10 godina i 11 operacija, a za mentalno ozdravljenje 14 godina – iako su ga suicidalne misli pratile i nešto dulje.

IMG_2276.jpg
Zen Your Life 

Put iscjeljenja

Ova je tragedija mladom Mihaelu bila životna prekretnica koja ga je motivirala na istraživanje kako se osloboditi „zatvora“ loših emocija u kojem se nalazio. „Ubrzo nakon prometne nezgode uvidio sam da se klasična psihološka pomoć svodi na prepisivanje različitih antidepresiva i lijekova za smirenje, što za mene nije bila opcija jer sam osjećao da to nije moj put iscjeljenja. Uz to, takav pristup iscjeljivanju nije mi davao odgovor na pitanje zašto mi se to dogodilo ni što se dogodilo s mojim prijateljima, gdje su oni sada i postoje li nakon što su napustili svoja tijela. Nije mi davao ni odgovor na pitanje tko je taj Bog koji je dopustio da nam se takvo što dogodi, ni zašto nam se to dogodilo. Zbog svih tih pitanja, a i potrebe za iscjeljenjem, počeo sam istraživati i slagati sliku o tome tko smo, što radimo ovdje i kakav je ovo zapravo svijet“, priča Mihael. To ga je potaknulo na proučavanje različitih religija i religijskih zapisa, alternativnih tehnika iscjeljivanja poput bioenergije i Ho’oponopono tehnike, energetske medicine, Theta iscjeljivanja, različitih pravaca joge, šamanizma, ali i kvantne fizike, moderne i tradicionalne znanosti. Među svim znanjima i metodama s kojima se susreo, najviše mu je pomogao Theta Healing. „U samo jednom 15-minutnom tretmanu oslobodio sam se osjećaja krivnje zbog gubitka života prijatelja u prometnoj nesreći koja me je obilježila i predodredila cijeli moj život“, kaže Mihael koji je, oduševljen tehnikom, u narednih godinu dana završio sve dostupne tečajeve i postao učitelj Theta Healinga. To je pokrenulo njegov drugi dio istraživanja koje je rezultiralo kreiranjem Zen Your Life metode.

„Istražujući svoju podsvijest, otkrio sam program s kakvim se do tada nisam susreo u učenju i prakticiranju Theta Healinga, a koji je u meni kreirao ljutnju. Od tada sam ustrajao u pronalaženju sljedećih takvih programa koji kreiraju niskovibrijajuća stanja i osjećaje straha, brige, anksioznosti, panike, ljutnje, srdžbe, bijesa, ali i ostalih neugodnih emocija. To istraživanje i uklanjanje tih programa trajalo je sljedećih šest godina, dok nisam 2018. godine otpustio posljednji od tih programa. Time sam ušao u, do tada, nezamislivo ugodan način življenja bez briga, strahova, nemira, ljutnje, anksioznosti i ostalih neugodnih osjećaja. Nakon toga, i kada bi se rijetko pojavio neki takav osjećaj, on ne bi potrajao dulje od pola minute. Promatrajući novo stanje življenja u kojem sam se našao i uspoređujući ga s dotadašnjim, shvatio sam da sam otkrio, ili da mi je dan, način kako se trajno riješiti stresa u životu i kako živjeti potpuno bez brige i straha.“

Podsvjesni programi
Kada je nakon 14 godina ponovno otkrio život „na svjetlu“, mladi je inovator osjetio potrebu podijeliti to s drugima jer, kako kaže, sreća je puno veća kada su svi sretni, a ne samo pojedinac. Početkom 2019. godine počeo je na prijateljima i klijentima testirati Zen Your Life tretman, koji se bazira na Theta iscjeljivanju, ali je ipak potpuno drugačiji. Pojašnjava da njegova metoda izmjenjuje programe što kreiraju stanja i osjećaje niskih vibracija, a koja kreiraju gubitke, siromaštvo, bolest, umor, iscrpljenost, neuspjeh, ovisnosti... „Prilikom ZYL tretmana izmjenjuju se takvi podsvjesni programi te se zamjenjuju onima koji kreiraju visokovibrirajuća stanja i osjećaje sreće, radosti, uspjeha, zadovoljstva, mira, prihvaćanja, poštovanja...“, opisuje Mihael. Pritom naglašava da se promjene manifestiraju odmah: „Kada se otkloni uzrok, posljedica nestaje. A kako se rad odvija na energetskoj razini, sve se to događa trenutačno, zbog čega su rezultati brzi, a tretman učinkovit.“

Osobna vibracija
Ako je vjerovati tvorcu i objavljenim svjedočenjima, osmislio je sveti gral metoda za samopomoć jer nas Zen Your Life tretman izvlači iz začaranog kruga pukog preživljavanja i vraća nas životu u trenutku i življenju njegove punine. Želeći svoju metodu učiniti dostupnom svima, Mihael Zen ne naplaćuje Zen Your Life tretman, nego isključivo prihvaća donacije. „Svaki pojedinac nakon ZYL tretmana podiže svoju osobnu vibraciju koja potom podiže kolektivnu vibraciju. Time jedni drugima pomažemo. Stvaramo svijet zajedništva i brige jednih o drugima“, zaključuje Mihael čiji tretman možete iskušati online ili u njegovom centru Zen Your Life u Zagrebu.

Više na zenyour.life/zen-your-life/