Tumačite li često znakove? Na primjer, kada vidite iste brojeve na satu, ugledate dugu ili pronađete bijelo pero na ulici? Postoje razni znakovi za koje su naši preci vjerovali da privlače sreću i obilje, a neka od tih tumačenja sačuvana su i danas. Evo koji znakovi se povezuju s dolaskom sreće i bogatstva:

Magični broj 8

U mnogim svjetskim kulturama, osmica se smatra simbolom sreće. Kinezi u ovo posebno vjeruju i za to imaju dobre razloge. Oblik osmice simbolizira beskonačnost i bogatstvo. Smatralo se da osmica može donijeti radost ako je često viđate kao znak ili je prisutna u vašem životu - na kućnim vratima, broju telefona, datumu rođenja, na registracijskim tablicama...

Nepoznata životinja vas slijedi

Sve životinje su izbirljive i imaju suptilan osjećaj za ljudski karakter. Njih će privući ugodna i dobra energija. Stoga, ako otkrijete da vas je mačka lutalica pratila i traži hranu, nemojte je otjerati, već joj pomozite.

Peckanje na lijevom dlanu

Ako peckanje u ruci nije povezano sa zdravstvenim tegobama, onda svrab i trnci u lijevom dlanu, prema starom vjerovanju, simboliziraju skori dolazak novca. Vjeruje se da na ovaj način dlan osjeća novčani tok koji će vam doći u skoroj budućnosti.

Bršljan počinje rasti u vašem dvorištu

Ako je vaš dom okružen slojem gustog zelenog bršljana, imate sreće! S estetske tačke gledišta, veoma je lijep. Osim toga, bršljan ima nevjerojatnu energiju i uvijek se smatra dobrim predznakom za vašu budućnost.