Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 REČENICA KOJE LOŠE UTJEČU NA SREĆU: Imate iznad 40 godina i izgovarate ih? Evo kako to promijeniti

Izgovarajući ove rečenice rušite vlastito samopouzdanje

 žena u zrelim godinama Izvor: Shutterstock

Život u srednjim godinama može biti pun izazova za ženu. Hormoni se "poigravaju" a našim tijelom i osjećajima, život se mijenja, imamo osjećaj da ulazimo u nešto nepoznato, nedokučivo, da počinjemo gubiti sebe. Važno je osvijestiti da su negativni stavovi u 40. i 50. godina zabluda u koju sami sebe često dovodimo.

Zrela žena treba znati da joj ovo životno doba neće donijeti manje mogućnosti, da se njihova autentičnost ne briše, naprotiv, sad više nego ikada mogu biti svoje i vjerne sebi. U ovom periodu se mnoge žene suočavaju s negativnim mislima i uvjerenjima koje loše utječu na kvalitetu života, psihu, uspjeh, razvoj, raspoloženje. Evo koje fraze/rečenice žena od 40. i 50. godina nikada ne treba govoriti sebi: 

1. "Prestara sam za to..."
Zapamtite da se osoba mijenja tijekom čitavog života. Ako želite promjenu, onda je prihvatite, napravite i ne plašite se ničega.

2. "Prekasno je za to!"
Želite li novi posao ili radikalno promijeniti svoju profesiju? Nikada nemojte reći sebi da je prekasno za takve poduhvate. Uvijek dajte sve od sebe da postignete svoje ciljeve i radite ono što volite. Nikad nije kasno!

3. "Sve najbolje je već prošlost!"
Ovo je samoobmana. Nije ni čudo što kažu da poslije četrdesete život tek počinje. Mnogi psiholozi ističu da su najbolje i najzanimljivije godine života baš u 40. i 50. godinama. Većina žena u ovom periodu već zna kako cijeniti sebe, prihvatila je svoje mane, zna što sve može i želi.

4. "Neću više nikada biti vitka..."
Istina je da se s godinama metabolizam usporava i da je sve teže ukloniti višak kilograma. Ali, to ne znači da ne možete biti vitki, zdravi i vitalni. Uravnotežite prehranu, ne gladujte, više se krećite, šetajte, vježbajte pilates, smanjite unos slatkiša, brašna i pržene hrane. Možete dovesti liniju do željene, samo ako to zaista želite. Nije samo stvar u izgledu, kada se aktivirate, bolje ćete se osjećati.

5. "Zašto mi se sve ovo dogodilo?"
Prestanite sebe kritizirati i mučiti zbog grešaka iz prošlosti. Svi griješe, zato ne gledajte svaki dan kroz "naočale" pesimizma i negativnosti. U suprotnom, nećete se moći osloboditi negativne energije u životu. Shvatite svoje greške kao dragocjeno iskustvo i zapamtite da je prošlost nemoguće promijeniti. Sreća je u sadašnjosti. 

Izvor: sensa.mondo.rs

Izdvojeno za vas...

Najnovije