"Još od 40. rođendana plašila sam se vremena kada ću napuniti 50 godina. Danas imam 55 i nećete naći sretniju osobu na svijetu! Koliko sam se plašila i brinula, a sve je ispalo čudesno. Ovo je najljepše vrijeme u životu: konačno možete uživati u svojoj zrelosti i komunikaciji s ljudima koje sami odaberete." - objasnila je žena na jednom forumu koji se bavi temom srednjih godina.

Istina je da 50. godine donose razne izazove, posebno kada je riječ o ženama. Tu su neugodni simptomi menopauze, valunzi, kilogrami se brže talože, možda nemate energiju kakvu želite... Ali, bez obzira na okolnosti, vi birate hoćete li u ovim godinama biti zrela žena koja živi sretno ili ćete se pretvoriti u ženu koja stalno priča o svojim tegobama i nameće si ograničenja. 

Svako životno doba može biti nevjerojatno ako ga promatrate s pozitivnim stavom, a posebno 50. godine koje su za mnoge žene postale dar sudbine. Mnoge žene baš ove godine uspoređuju s tinejdžerskim godinama. Prolazite kroz hormonski rollercoaster, ali se osjećate poletno, imate želje, sanjate ponovo snove za koje vjerujete da se mogu ispuniti.

S 50 ste zreliji i mudri, uživate u svom iskustvu i znate da sreća ne ovisi o godinama. Naoružani ste "oklopom iskustva", tako da možete hrabro osvajati nove visine i hrabro sanjati. Naučili ste cijeniti, volite i poštujete sebe. Prihvaćate stvari u životu s dozom zahvalnosti - naučili ste kako uživati u malim stvarima, vidjeti ljepotu u svemu.

Znate kako iskoristiti svoje potencijale, moći, dobre strane, kako iskoristiti svoju ljepotu i istaknuti ono što je na vama najbolje. Točno je da su u ovim godinama hormoni u disbalansu, ali i to može donijeti i nešto dobro. Ako ste mama tinejdžerke, onda ćete se bolje razumjeti s kćerkom koja prolazi kroz slične promjene u pubertetu.

Iako život nakon 50. godine može donijeti teškoće, vi ste sada snažnija žena koja zna kako se boriti, vas sada ništa ne može slomiti - vi ste jaki i mudri.  S 50 godina sumnje nestaju i dolazi samopouzdanje. Mnoge se žene, koje su godinama tolerirale loše ponašanje u svojem okruženju, upravo u ovom desetljeću odlučuju na promjenu. Sada znaju da zaslužuju više.

U ovim godinama se često mijenjaju prioriteti. Žene tijekom života više puta ispred sebe stave želje djece, partnera, šefova na poslu, očekivanja roditelja, ali sada postajete bitni samo vi! Sada stavite svoje snove na vrh liste, kreirajte život kakav želite. Konačno, možete živjeti za svoje zadovoljstvo, ostati duže u krevetu, plesati, izlaziti više, upisati neki novi tečaj, otputovati sami - radite ono o čemu ste oduvijek sanjali. I najvažnije, zavolite sebe nakon 50. rođendana i život će vam postati bajka!