Ne mogu si pomoći. Opsjednuta sam pronalaženjem metoda koje mi pomažu da učinim više u što manje vremena i s manje stresa. Djelomično, jer moj mozak jednostavno ne odustaje. Poput četverogodišnjaka je koji je upravo pojeo 3 čokoladna kolača.

Postoji toliko stvari koje želim stvoriti, vidjeti, naučiti, pročitati i doživjeti i zato, ako se ne držim određene strukture, mogla bih jednostavno - izgorjeti. Drugi razlog je moj raspored koji se stalno mijenja. Između putovanja, snimanja i stalne plime i oseke života, ne postoji "tipičan" dan.

I, budimo iskreni, koliko god moja unutrašnja dobra djevojka sanjala o određenom, uberproduktivnom rasporedu, moja unutarnja prava djevojka također treba svoju priliku za ples. “Čekaj - koliko je sati. 1 ujutro? Naravno, možemo pogledati još jednu epizodu serije!”

Danas uz mene naučite jednu od najjednostavnijih navika za produktivnost kako biste bili sigurni da svaki dan obavljate prave stvari - bez obzira koliko otkačen bio vaš raspored. Trebat će vam samo 4 minute. Ali kada to učinite, ući ćete u dan s jasnijim fokusom, usredotočeni. Kao prvak!

Dakle, isplanirajte svoj dan večer prije. Jednostavno je, a jedna je od najmoćnijih stvari koju možete učiniti za sebe. Bez obzira na to koliko kasno idete spavati, odvojite 4 minute i zapišite na papir svoj sutrašnji dan i obaveze koje želite u njemu izvršiti. 

Ja najprije otvorim svoj kalendar, pogledam obaveze koje su nužne, a onda zapišem ostale i procijenim koliko će mi za koju trebati vremena. Zapišite sve, kad ćete nazvati frizera i dogovoriti termin, kad ćete kupiti rođendansku čestitku za baku i namirnice, kad biste se trebali probuditi, kako će izgledati vaša jutarnja rutina, koliko vremena i kad ćete provesti za svojim radnim stolom... Ne započinjite dan tako što ćete najprije otvoriti laptop i započeti s radom. Večer prije zapišite sve što morate, a jutro započnite bez stresa, svojom jutarnjom rutinom - što god ona uključivala, jogu, doručak, kavu...