Sa sigurnošću ne možemo znati što će se dogoditi sutra. Naravno, radimo planove, imamo projekte, dogovore, sastanke, ali istinski ne znamo što se može dogoditi. Nekada su životna iznenađenja jako ugodna, ali ponekad nisu. Kako gledate na život, tako se vjerojatno i pripremate na njih. Optimisti se više vesele životu i očekuju pozitivna iznenađenja, dok se pesimisti u većoj mjeri pripremaju za probleme koji će ih snaći. Svakako je bolje život gledati s pozitivnim očekivanjima i biti u pozitivnom očekivanju budućnosti.

Kada u to dodamo neizostavnu komponentu zakona privlačnosti - na što se fokusiramo, to će rasti - shodno tome će nam se događati i životna iznenađenja. Ako ste više usmjereni na pozitivna očekivanja i veselite se budućnosti, zamjećivat ćete sve pozitivno što vam se događa i mentalno si bilježiti svako lijepo iskustvo - toga ćete svakako imati više u svojem životu.

Sve ovo vrijedi i obrnuto - ako vam je fokus na razmišljanju o svojoj budućnosti takav da se odmah pripremate na najgore scenarije, onda je moguće da ćete imati više negativnih iznenađenja. Vjerovali mi u zakon privlačnosti ili ne, on je apsolutno točan. Na što se fokusiramo, to raste u našoj realnosti, ali na puno toga možemo utjecati u našem životu pa bismo se na to trebali fokusirati.

Također, po planu naše duše, život nosi svoja iznenađenja koja su i pozitivna i negativna. Kada vam se dogode pozitivne okolnosti, bilo bi dobro da te situacije/ljude ne uzimate zdravo za gotovo, radije budite zahvalni. Život nosi i periode koji nisu lijepi ni ugodni, a često su jako teški, bolni i iscrpljujući. To su faze života koje nas uče važnim životnim lekcijama. Ako ste u periodu kada imate velika i važna životna učenja, imajte na umu sljedeće:

  • Za sve postoji razlog, pa tako i za vašu situaciju. U pozadini postoji viši plan, zašto je baš tako kako je.
  • Znajte da će sve proći - teški osjećaji koje osjećate, proći će.
  • Jednom kada izađete iz „tunela“, sve će imati više smisla.
  • Veselite se koliko više možete onome što imate i onome što je dobro u vašem životu.
  • Iako ne razumijete zašto vam se događa situacija koja vam se događa, imajte strpljenja da će odgovor doći kada bude pravo vrijeme. U međuvremenu usmjerite energiju tamo gdje ste potrebni i gdje možete živjeti zahvalnost i/ili radost.
  • Prihvaćajte svoje emocije, ali nemojte se utopiti u negativnima.
  • Ma koliko god to teško bilo, veselite se svojoj budućnosti.

Naravno, lako je živjeti sretno kada vam je životna putanja uzlazna, a sve vam ide glatko i lako. Međutim, naša prava snaga mjeri se upravo po teškim situacijama i kako se s njima nosimo. Albert Einstein je rekao: „Postoje samo dva načina da živite svoj život. Jedan način je kao da ništa nije čudo. Drugi je kao da je sve čudo.“

Maloj djeci sve je čudesno, dok je odraslima često puno toga izvor stresa i problema. U vrijeme teških situacija, ono što je potrebno jest vjera da će sve biti dobro i znatiželja s mišlju: „Baš me zanima kako će se ova situacija odviti za najviše dobro svih uključenih.“ Oboje navedeno puno je zdravije za tijelo od očekivanja najgoreg mogućeg scenarija.

Nismo nemoćni, ma koliko se to ponekad činilo. Svaki dan i svaki trenutak možemo birati što ćemo misliti, koje riječi ćemo reći, koje akcije ćemo poduzeti i kako ćemo gledati na život. Možemo živjeti na način da se ne veselimo ničemu ili živjeti da se veselimo svemu - izbor je na nama.

*Ako biste željeli imati osobno intuitivno savjetovanje s Nikolinom, slobodno joj se javite na nikolina@sretanzivot.hr