Brooke Shields plijeni poglede čak i u 58. godini života, a njezina ljepota zaista je bezvremenska. U svijet glume ušla je već u 11. godini života, a sama industrija na nju je imala velik utjecaj. Konstantna izloženost glamuru i svjetlima reflektora učili su je izdržljivosti, ali nije uvijek znala odgovoriti na izazove s kojima se susretala.

Njega kože koja uključuje kvalitetnu hidrataciju i zaštitu od sunca od velike su važnosti za nju, a budući da se ranije susrela s dijagnozom prekanceroze, promijenila je i svoje navike. U mladosti je obožavala sunčanje i koristila je različita ulja pomoću kojih koža brže tamni, ali onda je shvatila koliko ova navika može ugroziti njezin život i prigrlila prirodnu put koju ima. Kao u svemu u životu, i ovdje je najvažnija umjerenost i informiranje o posljedicama koje određene radnje mogu imati po naš život.

Jedna je od rijetkih koja ne krije korištenje tretmana botoksom, ali je često naglašavala koliko dodatne nesigurnosti može potaknuti stalna potreba za održavanjem mladenačke ljepote. Bila je izbezumljena činjenicom da nakon ovog tretmana nije ličila na sebe, a upravo je tada naučila više cijeniti prirodnu ljepotu kojoj danas daje prednost. S godinama se mijenja naša predodžba o tome kako bismo trebale izgledati, ali prije svega je bitno skrenuti misli od želje za vječnom mladosti.

'Istinska ljepota nalazi se u autentičnosti, a ne u savršenstvu', rekla je Brooke i tako još jednom naglasila koliko je važno prihvatiti se u potpunosti, a ne živjeti u deluziji kako bismo trebale izgledati. U nedavnom intervjuu za Glamour naglasila je važnost postavljanja prioriteta u životu, kao i činjenicu da sama usmjerenost na fizički izgled nikada ne bi trebala visoko kotirati na toj listi: 'Imam trbuščić koji nikad nisam imala, i mogla bih ga izgubiti ako bih stvarno, stvarno htjela, ali radije vrijeme provodim uz ručak, čitanje knjige, šetnju , kupnju nakita ili odlazak na kćerine utakmice.'

Ona smatra kako je važno da svaka žena za sebe odluči što od modernih tehnika želi prigrliti, a od čega se želi odmaknuti - tretmani njege kože mogu zaista biti spasonosni za neke od nas, ali nije istina da moramo probati baš sve što izađe novo na tržištu. I sama voli isprobavati različite moderne tehnike njege kože, ali samo ako one ne utječu na narušavanje njezina prirodnog izgleda. Iako beauty industrija opetovano radi na tome da izgledamo mlađe nego što jesmo, Brooke kaže da više uopće ne trči za mladošću, nego uživa u sadašnjem trenutku.