Ledeni tretman lica jedan je od omiljenih poznatih dama, a među njima je i Irina Shayk. Naime, riječ je o jednostavnom postupku stavljanja leda na lice rukama ili uz pomoć pomagala. Oni koji su ga probali kažu da je odličan i kada je u pitanju smirivanje upalnih procesa, navodi Wanted.

Facial icing, odnosno tretman hlađenja kože ledom, sve je popularniji i među influencerima. Zahvaljujući ovom triku, natečenost lica i podočnjaci nestaju u rekordnom roku. Osim toga, masaža podstiče cirkulaciju, pa tretman postiže još učinkovitije rezultate. 'Kada sam umorna ili se probudim natečenih očiju, najbolji način za uklanjanje tog problema je masaža kockicama leda. Ovaj trik sam naučila od moje mame i stvarno djeluje', rekla je jednom prilikom Irina.

O čemu se točno radi?

Facial icing je tehnika koja se koristi u kozmetici i dermatologiji radi poboljšanja stanja kože. Sve što trebate za ovu rutinu je samo jedan alat - ako ne želite rukama stavljati led na lice, na tržištu postoje različiti valjci koje također možete koristiti. Potrebno je valjak za lice staviti u zamrzivač na 20 minuta i potom ga koristiti. Ako koristite led, možete očekivati ​​da će se u nekom trenutku krenuti topiti, a korištenjem valjka to ćete izbjeći.

Evo nekoliko razloga zbog kojih je facial icing idealna tehnika za njegu kože lica.

  • Smanjenje otoka: Hladnoća može pomoći u smanjenju otoka na licu, posebno oko očiju. Led ili hladni predmeti mogu suziti krvne žile, smanjujući protok krvi i time smanjujući i otok.
  • Smanjenje upala: Ledena terapija smanjuje upalu na koži lica, što može pomoći kod akni, crvenila i drugih upalnih stanja kože.
  • Poboljšanje tonusa kože: Hladnoća može poboljšati tonus kože tako što će privremeno zategnuti pore, čineći kožu čvršćom i glađom.
  • Smanjenje crvenila: Ako imate problematičnu kožu sklonu crvenilu, hladnoća pomaže u umirivanju iritacije i smanjenju crvenila.
  • Osvježavanje kože: Facial icing osvježava umornu kožu, posebno nakon neprospavane noći ili nakon dugog dana.
Anine Bing via Bestimage / Bestimage / Profimedia, Replay via Bestimage / Bestimage / Profimedia Metoda njege lica koju koristi Irina Shayk