Neki vjeruju kako madeži nisu samo slučajni dijelovi pigmentacije na koži, već da nose dublje značenje o našoj unutarnjoj prirodi i sudbini. Na primjer, prema drevnoj kineskoj praksi, položaj madeža na tijelu može otkriti karakterne osobine pojedinca, njegovu sudbinu, pa čak i potencijalne zdravstvene probleme. U zapadnoj kulturi, astrolozi često tumače položaj madeža na tijelu kao znakove koji su povezani s planetama i astrološkim kućama. Smatra se da svaki madež ima svoje posebno značenje, ovisno o tome gdje se nalazi i kako izgleda. 

Evo koja su najčešća uvjerenja povezana s porukom koju šalje mjesto na vašem tijelu gdje se nalazi madež.

1. Čelo

Madež na čelu može se interpretirati kao znak osobe s jasnom vizijom, ambicijama i sposobnošću vođenja drugih. Također se može povezati s prosperitetom i uspjehom u karijeri.

2. Obrazi

Madeži na obrazima često se povezuju s ljubaznošću, privlačnošću i živahnim društvenim životom. Osoba može biti poznata po svojoj šarmantnoj osobnosti i lakoćom stvaranja veza s drugima.

3. Usne

Madež na usnama simbolizira strastvenu prirodu osobe, kao i sklonost umjetnosti i izražavanju. Može ukazivati na sposobnost komunikacije i izražavanja emocija.

4. Vrat

Madež na vratu može se interpretirati kao znak da osoba ima duboku povezanost s duhovnim ili intuitivnim aspektima života. Također se može povezati s odlučnošću i snalažljivošću.

5. Leđa

Madeži na leđima povezuju se s unutarnjom snagom i otpornošću. Osoba s madežem na leđima može biti sklona prevladavanju izazova i borbi za svoje ciljeve.

6. Ruke ili noge

Madeži na rukama ili nogama nerijetko simboliziraju nečiju dinamičnu osobnost koja je spremna djelovati i istraživati svijet. Osobe s madežima na rukama ili leđima često su energične i pune života.

7. Trbuh

Madeži na trbuhu povezuju se s osjećajem sigurnosti i stabilnosti. Osobe mogu imati sklonost prema udobnosti i uživanju u životu, ali i sposobnost da brinu o drugima.