Nicola Griffin počela je svoju karijeru u modelingom kasnije u životu, što je prilično neuobičajeno u modnoj industriji koja često preferira mlade modele. Počela je razmišljati o modelingom u svojim 50-ima, a i sama tvrdi kako ima još štošta ponuditi modnom svijetu: 'Prestat ću onog dana kad umrem, ne planiram odustati u skorije vrijeme', navodi The Mirror.

Pojavljivanje u Sports Illustrated Swimsuit izdanju 2016. godine bilo je jedno od njezinih prvih većih angažmana u svijetu modelinga. Svojim nekonvencionalnim ulaskom u industriju, postala je simbol samopouzdanja i inspiracija ženama diljem svijeta. Nakon toga, dobila je prilike za modeliranje u različitim kampanjama i postala je poznata po svom osnažujućem pristupu.

O tome da za svakoga od nas postoji pravi trenutak u kojemu možemo postići sve što želimo, svjedoči i ona sama. Iako bismo ponekad mogli pomisliti kako su najbolje godine iza nas, Nicola je otkrila kako sada ipak ima više samopouzdanja i vjere u sebe:

'Bila sam užasno nesigurna tijekom svojih 30-ih i 40-ih, ali sada nemam problema sa snimanjem u donjem rublju, jer sam ponosna na to što jesam.'

Vitku liniju održava pravilnom prehranom i redovitom tjelovježbom čak i u 7. desetljeću života. Vježba svaki drugi dan - koristi utege kako bi održala tonus tijela - i hrani se zdravo, ali kaže da privlačnost njezina izgleda leži u tome da zapravo ima 'normalno' tijelo.

Samu sebe smatra običnom ženom iz susjedstva koja nema čvrsto i zategnuto tijelo, ali upravo zbog čega se žene mogu poistovjetiti s njom.

Vjeruje kako njezina posebnost leži u prihvaćanju sebe u potpunosti - od fizičkog izgleda do njegovanja vlastitih vrijednosti kojima je vjerna kroz cijeli život. Ni ne pomišlja o tome da promijeni svoj izgled pa je tako ne privlači bojanje kose, jaka šminka ili rigorozne dijete. U svijet modelinga ušla je kao osoba kakvom se i danas predstavlja, a upravo u tome leži njezina posebnost.

'Osjećam entuzijazam u pogledu uzbudljive karijere koja je preda mnom - ovo sve je samo početak', zaključila je.