Za one koje krutost u ramenima predstavlja poteškoću u prakticiranju joge ili ostalih vježbi – joga instruktorica Liv s portala Livinleggins donosi 4 najbolje vježbe za povećanje fleksibilnosti u tom dijelu tijela.

 „Bolja pokretljivost ramena pomoći će vam u mnogo stvari: za mirniju pozu psa prema dolje, lakši stoj na rukama, za jače sklekove...A da ne spominjem smanjen rizik od ozljeda ramena kao i mogućnost posezanja za grickalicama na samoj gornjoj polici vašeg ormarića“, poručuje Liv.

U nastavku donosimo vježbe – isprobajte ih!

1) Obrnuti stol

U ovoj vježbi je važno da se fokusirate na to da pritisnete lopatice i prsa prema gore. Možete se zaljuljati prema naprijed za veći intenzitet vježbe – u 10 ponavljanja.

2) Poza šteneta

Kukove usmjerite prema gore, dok prsa pritišćete prema dolje. Uvucite trtičnu kost i pritišćite ruke prema dolje cijelo vrijeme. Ostanite u ovoj pozi 45 sekundi.

3) Podizanje štapa

Legnite na trbuh, ispružite ruke prema gore i pridržavajte se za štap – podižite ga u 10 ponavljanja. Pritom pripazite da vam čelo bude usmjereno prema dolje i da pri podizanju aktivirate cijele ruke.

4) Poza dupina

Spustite laktove prema dolje. Neka prsa budu naslonjena na noge i savinite koljena. Ostanite u ovoj pozi 45 sekundi.

Sve vježbe možete pogledati u videu: