Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELITE POVEĆATI SVOJU FLEKSIBILNOST? Donosimo 5 vježbi koje možete izvesti dok gledate omiljenu seriju

Autor Ema Subotičanec

Ovih 5 vježbi istezanja lagano možete raditi dok gledate omiljenu seriju

 istezanje Izvor: Pexels

Fleksibilnost tijela iznimno nam je važna ne samo u prakticiranju joge već i u svakodnevnom životu. Pokazalo se da pravilno istezanje mišića može pomoći u prevenciji ozljeda, kao što i može ublažiti bolove u tijelu. U tu svrhu, joga instruktorica Liv, podijelila je 5 vježbi istezanja koje lagano možete učiniti dok gledate omiljenu seriju – odličan način da ugodno spojite s korisnim. Ispod vam donosimo opis vježbi kao i video s jasnim uputama. 

1) Istezanje prepona

Sjednite uspravno s obje noge ispruže prema naprijed. Zatim, podignite jednu nogu i zarotirajte ju bočno tako da vaše koljeno s unutarnje strane dodiruje pod, a vaše stopalo je usmjereno iza vas. Zatim se nagnite unatrag i podvijte trtičnu kost. Ova vježba odlična je za istezanje prepona.

2) Istezanje tetiva

Ostanite u istom položaju kao u vježbi jedan, samo se nagnite prema naprijed. 

3) Raširene noge u sjedećem položaju

Sjednite na joga kocku ili nešto slično kako biste podigli kukove i raširite noge što više možete. Zatim se lagano počnite naginjati prema unaprijed. Ova vježba odlična je za istezanje donjeg dijela leđa i tetiva nogu.

4) Figura četiri

Lezite na leđa sa stopalima ravno na podu. Prekrižite desni gležanj preko lijevog koljena i držite desno stopalo savijenim. Privucite lijevo koljeno prema prsima. Ispružite desnu ruku kroz noge i isprepletite prste točno ispod pregiba lijevog koljena. Pomoću ruku povucite lijevo koljeno prema prsima, zastajući kada osjetite istezanje u desnom dijelu stražnjice i kuku.

5) Istezanje ramena

Ruke postavite što dalje možete iza ramena, s dlanovima usmjerenima prema van. Stopala postavite na pod i podignite prsa prema van.

Najnovije