Tijesto:
2 žumanjka
125 g maslaca
100 g šećera u prahu
250 g glatkog brašna
žlica vode ili mlijeka
2 žlice kakaa
Od gore navedenih sastojaka izradite tijesto i umotajte ga u prozirnu foliju pa pustite da odstoji na hladnome do jedan sat. Tijesto utisnite u kalup za pite i pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta, dok ne pozlati. Pustite da se ohladi kako biste mogli staviti nadjev.
Prvi nadjev:
žumanjak
25 g šećera
žlica oštrog brašna
žlica škrobnog brašna
vanilin šećer
150 ml mlijeka
50 ml slatkog vrhnja
Pomiješajte žumanjak, šećer, brašna i vanilin šećer i sve zajedno ulijte u kipuće mlijeko. Kuhajte na srednjoj vatri nekoliko minuta. Stavite da se ohladi. Istucite šlag i umiješajte ga u hladnu kremu. Namažite tijesto nadjevom i preko toga prelijte ohlađeni drugi nadjev.
Drugi nadjev:
200 ml soka od šumskog voća
1-2 žlice šećera
2,5 žlice škrobnog brašna
300-400 g šumskog voća
Kada zakuha sok sa šećerom, dodajte škrobno brašno razmućeno u malo hladnog soka. Miješajte na vatri dok se ne počne zgušnjavati, sklonite s vatre i dodajte voće. Kad se ohladi, prelijte preko pite i sve dobro ohladite.