(za 4 osobe)

Tijesto:

30 dag mekog brašna

2 jaja

prstohvat soli

Nadjev:

30 dag kuhanog mesa (pileća ili pureća prsa, govedina)

3-4 lista nasjeckanog pršuta

žlica maslinovog ulja

5 dag parmezana

žlica vrhnja za kuhanje

žlica pesta od bosiljka

prstohvat mljevenog papra

Sastojke nasjeckajte, izmiksajte štapnim mikserom kako bi se pretvorili u ujednačenu smjesu. Brašno stavite u posudu i dodajte ostale namirnice. Mijesite dok se sve ne sjedini. Pobrašnite podlogu, istresite tijesto i mijesite dok se ne prestane lijepiti. Razvucite tijesto vrlo tanko i izrežite na kvadrate, kao kod kanelona. U sredinu kvadrata stavite smjesu i zamotajte kao na fotografijama. Stavite smotuljke u kipuću i prethodno zasoljenu vodu i kuhajte 5-6 minuta dok ne isplivaju na površinu. Smjesu sa špinatom, koprivom ili lobodom iz recepta za kanelone možete upotrijebiti za punjenje domaćih tortelina.