(za 4 osobe)
Tijesto:
30 dag mekog brašna
2 jaja
prstohvat soli
Nadjev:
30 dag kuhanog mesa (pileća ili pureća prsa, govedina)
3-4 lista nasjeckanog pršuta
žlica maslinovog ulja
5 dag parmezana
žlica vrhnja za kuhanje
žlica pesta od bosiljka
prstohvat mljevenog papra
Sastojke nasjeckajte, izmiksajte štapnim mikserom kako bi se pretvorili u ujednačenu smjesu. Brašno stavite u posudu i dodajte ostale namirnice. Mijesite dok se sve ne sjedini. Pobrašnite podlogu, istresite tijesto i mijesite dok se ne prestane lijepiti. Razvucite tijesto vrlo tanko i izrežite na kvadrate, kao kod kanelona. U sredinu kvadrata stavite smjesu i zamotajte kao na fotografijama. Stavite smotuljke u kipuću i prethodno zasoljenu vodu i kuhajte 5-6 minuta dok ne isplivaju na površinu. Smjesu sa špinatom, koprivom ili lobodom iz recepta za kanelone možete upotrijebiti za punjenje domaćih tortelina.