Za nadjev:

5 dag suhih smokava

5 dag datulja

po 5 dag samljevenih oraha i lješnjaka

5 žlica ruma

8 dag šećera u prahu

cimet

5 dag maslaca + za lim

limun

4 žlice tekućeg meda

bijelo vino

2 bjelanjka

6 krušaka za punjenje nadjevom

Za nadjev pomiješajte rum, orahe, lješnjake, cimet te samljevene očišćene datulje i smokve. Neka se moče 4 sata. Izmiksajte maslac sa šećerom i cimetom da dobijete vrlo glatku, blijedu smjesu. Ocijedite smjesu za nadjev pa rum u kojem se močio primiješajte smjesi maslaca. Umiješajte močeno voće i čvrsti snijeg od bjelanjaka.

Kruške operite i vodoravno im odrežite gornju trećinu s peteljkom. Donji dio kruške izdubite pa udubinu i prorez na gornjoj, odrezanoj trećini krušaka natrljajte limunovim sokom. Poslažite kruške na namašćeni lim i između ulijte 1,5 dl vina. Šupljinu krušaka napunite nadjevom i zalijte sa po 1 žlicom smjese maslaca i ruma. Pecite 25 minuta u na 200°C. Zatim na kruške rasporedite odrezane trećine, po potrebi dolijte vina pa pecite još 20-ak minuta da sve omekša.