Za nadjev:
5 dag suhih smokava
5 dag datulja
po 5 dag samljevenih oraha i lješnjaka
5 žlica ruma
8 dag šećera u prahu
cimet
5 dag maslaca + za lim
limun
4 žlice tekućeg meda
bijelo vino
2 bjelanjka
6 krušaka za punjenje nadjevom
Za nadjev pomiješajte rum, orahe, lješnjake, cimet te samljevene očišćene datulje i smokve. Neka se moče 4 sata. Izmiksajte maslac sa šećerom i cimetom da dobijete vrlo glatku, blijedu smjesu. Ocijedite smjesu za nadjev pa rum u kojem se močio primiješajte smjesi maslaca. Umiješajte močeno voće i čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Kruške operite i vodoravno im odrežite gornju trećinu s peteljkom. Donji dio kruške izdubite pa udubinu i prorez na gornjoj, odrezanoj trećini krušaka natrljajte limunovim sokom. Poslažite kruške na namašćeni lim i između ulijte 1,5 dl vina. Šupljinu krušaka napunite nadjevom i zalijte sa po 1 žlicom smjese maslaca i ruma. Pecite 25 minuta u na 200°C. Zatim na kruške rasporedite odrezane trećine, po potrebi dolijte vina pa pecite još 20-ak minuta da sve omekša.