4 male kruške
30 dag šećera
komadić cimetove korice
10 dag maslaca + za lim
6 jaja
25 dag čokolade u prahu
3 žličice gorkog kakaa
8 dag brašna
prašak za pecivo
sol
Operite kruške pa odozdo izdubite tvrdu sredinu. Zakipite 30 dag šećera i 8 dl vode s komadićem cimeta pa dodajte kruške. Kad opet provri, smanjite temperaturu i kuhajte 5 minuta. Premjestite ih u cjedilo. Iz dobivenog sirupa odstranite cimet pa miješajući kuhajte da se jako zgusne. Žutanjke izmiksajte s mlakim sirupom. Posebno pomiješajte čokoladu, kakao, brašno i prašak. To dodajte žutanjcima naizmjence sa snijegom od malo posoljenih bjelanjaka. Duboki duguljasti kalup obložite alufolijom, namastite. Ulijte pola tijesta i u njega uspravno utisnite kruške. Između ulijte preostalo tijesto pazeći da se kruške ne izvrnu. Pecite 50-60 minuta na 180°C.