4 dag svježeg kvasca
50 dag raženog brašna
25 dag pšeničnog oštrog brašna
žlica soli
žlica meda od vrijeska
žlica ulja
½ l mlake vode
po 1 šalica sjemenki (buće, suncokreta i sezama)
Pomiješajte raženo brašno i žlicu soli. U toploj vodi rastopite žlicu meda, napravite rupu u brašnu, izlijte vodu s medom i dodajte svježi kvasac. Ostavite 10-ak minuta da odstoji, odnosno da se kvasac nahrani medom i počne djelovati u obliku male pjenice. Nakon toga zamijesite tijesto, dodajte i umijesite sjemenke. Prekrijte posudu krpom i pustite tijesto da se diže. Premijesite tri puta tijekom dizanja tijesta. Namastite kalup i smjestite u njega tijesto. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pecite dok kora ne postane tamna, što znači da je dno žućkasto, a kruh pečen.