1/2 l vode
žlica soli
70 dag integralnog brašna
svježi kvasac
šalica sušenog ružmarina
šalica sušenog origana
šalica maslinova ulja
Integralno, pšenično, neprosijano brašno pomiješajte sa žlicom soli, dodajte maslinovo ulje. Napravite rupu u sredini i dodajte kvasac rastopljen u malo tople vode. Zamijesite, prekrijte krpom i pustite da se tijesto počne dizati. Kad se tijesto počelo dizati, umijesite ružmarin i origano. Premijesite, prekrijte krpom i stavite na toplo.
Ako želite da vam kruh ima velike rupe, tijekom dizanja ga premijesite samo jedanput. Ako želite da tijesto bude kompaktnije, premijesite ga dva-tri puta. Kad tijesto mijesite, pazite da ga ne izmučite. Izgnječite ga na brzinu, sedam-osam puta. Dignuto tijesto stavite u namašćeni kalup, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite dok kora ne otvrdne i potamni.