1 kg prosijanog, domaćeg kukuruznog brašna
1 kg mekanog bijelog ili krušnog brašna
kocka svježeg kvasca
2 žlice meda
žlica ulja
4 dag soli
Najprije rastopite kvasac u malo tople vode. U malo tople vode dodajte rastopljeni med, 2 žlice bijelog brašna i 1 dl vode. To sve izmiješajte i ostavite na toplom da se digne. Za to vrijeme pofurite kukuruzno brašno s litrom kipuće vode i dobro promiješajte. Kad postane mlako, izmiješajte s mekanim brašnom na dasci. Sada dodajte kvasac koji se pomalo dignuo te žlicu ulja i sol. Sve zajedno izmijesite s litrom mlake vode. Napravite otprilike oblik kalupa. Namastite kalup i stavite u njega tijesto. Tijesto se treba dići malo iznad ruba kalupa.
Pecite 10 minuta na 250 stupnjeva. Nakon toga smanjite temperaturu na 200, pecite oko sat vremena i pritom ne otvarajte pećnicu. Nakon tih sat vremena izvadite kruh, pokrijte ga aluminijskom folijom i pecite još sat i 20 minuta.