2 šalice kuhane smeđe, zelene ili crvene leće

žlica maslinovog ulja

mali luk, narezan na kockice

češanj češnjaka, nasjeckan

štapić celera, nasjeckan

½ žličice suhog timijana

žlica tamarija ili po želji

žlica limunovog soka

½ šalice zobenih pahuljica

¼ šalice usitnjenog peršina

kukuruzno brašno za paniranje

maslinovo ulje za prženje

UMAK:

2 žlice maslinovog ulja

luk kozjak (ili mali crveni luk), sitno nasjeckan

češanj češnjaka, sitno nasjeckan

žličica sitno nasjeckanog svježeg (ili pola žličice suhog) timijana

2 žlice neizbijeljenog bijelog brašna

1 i ½ šalice vode ili povrtnog temeljca

2 žlice tamarija

žličica dijon senfa

PIRE:

3 batata

½ žličice morske soli

2 žlice maslinovog ulja

Za umak zagrijte ulje i pirjajte luk, češnjak i timijan s mrvicom soli jednu minutu. Dodajte brašno i miješajući kratko ostavite na vatri. Polako dodajte vodu ili temeljac miješajući pjenjačom kako se ne bi stvarale grudice. Kada zakuha, dodajte tamari i senf pa ostavite na laganoj vatri oko 5 minuta. Zagrijte maslinovo ulje u tavi pa pirjajte luk s prstohvatom morske soli jednu minutu. Dodajte češnjak, celer i timijan pa nastavite pirjati 3-4 minute. U posudu stavite leću, povrće, tamari, limunov sok i zobene pahuljice i dobro ih rukama izmiješajte kako biste dobili gustu pastu. Ostavite da stoji 15-ak minuta kako bi zobene pahuljice upile vlagu i povezale mješavinu. Oblikujte kobasice i uvaljajte ih u kukuruzno brašno. Zagrijte ulje u tavi i pecite kobasice dok ne postanu hrskave. Poslužite s umakom, pireom od batata i velikom salatom ili parenim zelenim povrćem.