800 g mljevene junetine (od vrata)
prstohvat origana
prstohvat soli
prstohvat svježe mljevenog papra
žlica senfa
2-3 nasjeckane masline
Napravite male okrugle plosnate faširance i stavite ih u tavu na vruće ulje. Pecite 2-3 minute sa svake strane za srednje pečeni ili 5 minuta za jače pečeni steak. Poslužite s umakom od senfa.
UMAK OD SENFA:
žlica dijon senfa
žlica dijon senfa sa sjemenkama
2 žlice maslaca
žličica meda
1 dl vrhnja za kuhanje
prstohvat soli
prstohvat papra
šalica vode
U dubokoj tavi rastopite maslac, dodajte žlicu dijon senfa, žlicu dijon senfa sa sjemenkama i prelijte sve vrhnjem. Miješajte i dodajte žlicu meda, sol, papar i kad smjesa postane gusta, prelijte šalicom vode i dobro promiješajte. Topli umak prelijte preko steaka.