800 g mljevene junetine (od vrata)

prstohvat origana

prstohvat soli

prstohvat svježe mljevenog papra

žlica senfa

2-3 nasjeckane masline

Napravite male okrugle plosnate faširance i stavite ih u tavu na vruće ulje. Pecite 2-3 minute sa svake strane za srednje pečeni ili 5 minuta za jače pečeni steak. Poslužite s umakom od senfa.

UMAK OD SENFA:

žlica dijon senfa

žlica dijon senfa sa sjemenkama

2 žlice maslaca

žličica meda

1 dl vrhnja za kuhanje

prstohvat soli

prstohvat papra

šalica vode

U dubokoj tavi rastopite maslac, dodajte žlicu dijon senfa, žlicu dijon senfa sa sjemenkama i prelijte sve vrhnjem. Miješajte i dodajte žlicu meda, sol, papar i kad smjesa postane gusta, prelijte šalicom vode i dobro promiješajte. Topli umak prelijte preko steaka.