TIJESTO ZA PITU
250 g brašna
125 g maslaca
3 prstohvata šećera
prstohvat soli
U posudu ulijte 4 velike žlice vode, dodajte maslac, šećer i sol pa sve zajedno stavite na laganu vatru da se rastopi. Pustite da se smjesa ohladi. U rastopljenu smjesu dodajte brašno i miješajte sastojke kuhačom sve dok ne dobijete glatko tijesto koje se odljepljuje od stijenki posude. Tijesto možete upotrijebiti odmah, a najpraktičnije ga je po dnu kalupa za pite raširiti prstima.
SMJESA ZA PUNJENJE
150 g špinata
50 g kozjeg sira (polutvrdog)
4 jaja
2,5 dl vrhnja za kuhanje
200 g kiselog vrhnja
sol
papar
Skuhani špinat umiješajte u prethodno umućena jaja, dolijte vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje. Posolite, popaprite i naribajte malo sira. Takvu smjesu ulijte na prhko tijesto za pite koje ste prethodno malo ispekli. Sve zajedno ponovno pecite u pećnici na 180 stupnjeva. Kad je pita pečena, po vrhu naribajte ostatak kozjeg sira i još malo zapecite.