TIJESTO ZA PITU

250 g brašna

125 g maslaca

3 prstohvata šećera

prstohvat soli

U posudu ulijte 4 velike žlice vode, dodajte maslac, šećer i sol pa sve zajedno stavite na laganu vatru da se rastopi. Pustite da se smjesa ohladi. U rastopljenu smjesu dodajte brašno i miješajte sastojke kuhačom sve dok ne dobijete glatko tijesto koje se odljepljuje od stijenki posude. Tijesto možete upotrijebiti odmah, a najpraktičnije ga je po dnu kalupa za pite raširiti prstima.

SMJESA ZA PUNJENJE

150 g špinata

50 g kozjeg sira (polutvrdog)

4 jaja

2,5 dl vrhnja za kuhanje

200 g kiselog vrhnja

sol

papar

Skuhani špinat umiješajte u prethodno umućena jaja, dolijte vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje. Posolite, popaprite i naribajte malo sira. Takvu smjesu ulijte na prhko tijesto za pite koje ste prethodno malo ispekli. Sve zajedno ponovno pecite u pećnici na 180 stupnjeva. Kad je pita pečena, po vrhu naribajte ostatak kozjeg sira i još malo zapecite.