1 litra mineralne vode bez mjehurića

2 žlice sušene kamilice

1 žlica sušene lavande (prehrambene)

3 žlice sirovog šećera

5 bresaka (najbolje onih bijela mesa, i to plosnatih)

U vrč ulijte mineralnu vodu pa umiješajte kamilicu i lavandu. Poklopite i ostavite u hladnjaku otprilike jedan sat. Za to vrijeme u mali lonac stavite sirovi šećer, ulijte 5 žlica vode pa kuhajte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne rastopi, a mješavina zakipi. Ostavite da se taj sirup potpuno ohladi. Čaj izvadite iz hladnjaka i procijedite, ponovno ulijte u vrč te umiješajte ohlađeni sirup. Breskve operite, očistite (ne trebate ih guliti) i narežite pa dodajte u čaj. Poklopite i ostavite u hladnjaku još najmanje 3 sata kako bi se čaj prožeo aromom bresaka. Poslužite hladno, po želji s malo svježe iscijeđenoga limunova soka.