60 g indijskih oraščića
180 ml gustoga kokosova mlijeka iz limenke (dobro ohlađena; odmjerite samo čvrsti dio s površine)
2 žlice nektara od kokosa, rižina slada ili javorova sirupa
½ žličice bourbon vanilije u prahu
100 g tamne čokolade
žličica kokosova ulja
Indijske oraščiće stavite u zdjelicu i prelijte vodom pa ostavite da se namaču najmanje 6 sati. Potom ih ocijedite i dobro isperite pa stavite u blender. Dodajte kokosovo mlijeko, sladilo i vaniliju. Smiksajte u sasvim glatku smjesu. Ulijte u kalupe za sladoled na štapiću te utaknite štapiće. Ostavite u zamrzivaču najmanje 4 sata ili preko noći. Za glazuru na pari rastopite čokoladu s kokosovim uljem. Sladoled pažljivo izvadite iz kalupa: kalup nakratko uronite u toplu vodu ili ga pažljivo prelijte toplom vodom. Sladolede uronite u rastopljenu čokoladu pa nakratko vratite u zamrzivač da se glazura stvrdne.