70 g listova medvjeđeg luka
50 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
200 g pirova brašna
sol i svježe mljeven papar
4-5 žlica vode
krupna sol za posipanje
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Velik lim obložite papirom za pečenje. Medvjeđi luk nasitno nasjeckajte pa ga prelijte s malo maslinova ulja i izgnječite da pusti što više arome. Brašno stavite u zdjelu; dodajte mu po prstohvat soli i papra, usitnjen medvjeđi luk i ostatak maslinova ulja.
Malo-pomalo dolijevajte vodu, miješajući sastojke da se povežu u glatko ali ne prevlažno tijesto. Tanko (2-3 mm debljine) razvaljajte između dva lista papira za pečenje pa narežite nožem ili kalupićima za kekse.
Krekere stavite na lim za pečenje, lagano ih posolite i pecite 12 do 15 minuta. Pazite da se ne prepeku; moraju postati zlatnožuti. Ohladite ih na rešetki pa čuvajte u dobro zatvorenoj posudi.