Sastojci:
3 manja krumpira
3 velike šake mlade koprive (ili mladog špinata)
4 velike šake medvjeđeg luka (rezanog na trakice)
2-3 velike žlice maslinova ulja
po ukusu sol i papar
kiselo vrhnje ili crème fraîche (za posluživanje)
Priprema:
Ogulite krumpir, operite ga, narežite na manje kockice, stavite u lonac, prelijte vodom i stavite kuhati. Kad voda zavrije, dodajte žličicu soli i nastavite kuhati oko 25-30 minuta.
Koprivu natrgajte na sitnije (koristite rukavice), a medvjeđi luk narežite na trakice pa sve zajedno dodajte u posudu s krumpirom i nastavite kuhati još 2-3 minute. Nakon toga skinite s vatre i izradite štapnim mikserom. Ako je juha pregusta, dodajte malo vruće vode te po potrebi malo soli i papra.
Ugasite vatru i u lonac dodajte još jednu šaku svježeg medvjeđeg luka i dvije-tri žlice maslinovog ulja. Još jednom sve dobro izradite štapnim mikserom.
Služite u dubokim tanjurima ili zdjelicama u koje ste dodali po jednu žlicu kiselog vrhnja ili crème fraîche. Pokapajte maslinovim uljem i po želji popaprite.
Više o autorici recepta doznajte na blogu O slanom i slatkom i na Instagram profilu @oslanomislatkom.