Kombinacija krastavca i celera potiče probavu i uklanjanje toksina, pomaže ukloniti višak tekućine te umanjuje potrebu za slatkim. Ovaj je napitak, prema receptu nutricionistice dr. Lejle Kažnić Kreho savršen za one dane kada pretjeramo ...

Krastavac najvećim dijelom čini voda, a njegova kora sadrži biljna vlakna i minerale poput silicija, kalija i magnezija. Svježi sok od krastavca vrlo povoljno djeluje na rad bubrega potičući uklanjanje toksina i smanjujući potrebu njihova izlučivanja preko kože. To je posebno korisno u danima nakon što pretjeramo s hranom i pićem te se probudimo otečenih očnih kapaka jer izbacuje uričnu kiselinu i alkalizira tijelo. Kod detoksikacijskih programa, celer je savršen dodatak soku od krastavca jer potiče probavu, pomaže ukloniti višak tekućine iz tijela i umanjuje potrebu za slatkim.
Sastojci:
2 krastavca srednje veličine, dobro oprana i narezana
4 stabljike celera listaša
1,5 cm dug korijen đumbira, oguljen
1/2 limuna – tanko ga ogulite i uklonite sjemenke
Priprema:
Sve sastojke stavite u mikser ili sokovnik i dobro izmiksajte u glatki smoothie. Napravljeni sok odmah popijte i uživajte u ovoj čaši zdravlja!