Sastojci:

  • 2 vrlo zrele banane (ukupno oko 200 g)
  • 2 žličice svježe iscijeđenoga limunova soka
  • 1-2 žličice nektara od agave, kokosa ili datulja
  • 80 g zobenih pahuljica
  • ukupno 30 g badema i oraha, nasjeckanih
  • ukupno 30 g grožđica i sušenih marelica, narezanih
  • po želji ½ žličice mljevenog cimeta

Priprema:

Na veliki lim stavite papir za pečenje, a pećnicu uključite na 180 stupnjeva. Banane ogulite i zgnječite vilicom, prelijte limunovim sokom i promiješajte. Umiješajte i nektar od agave pa dodajte ostale sastojke. Ako je smjesa previše mekana, dodajte još malo zobenih pahuljica.

Uzimajte po žlicu smjese pa oblikujte kuglicu, stavite je na papir za pečenje i lagano pritisnite prstima da se spljošti.

Pecite na 180 stupnjeva 15 minuta. Pečeni će keksi dobiti zlatnosmeđu boju, ali još će biti malo meki pa ih nakon vađenja iz pećnice ostavite da se ohlade i stvrdnu na limu za pečenje.

Od smjese ćete dobiti desetak keksa, koji u zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi mogu stajati 3 dana, a ostane li koji nakon toga, držite ga u hladnjaku.