Vrijeme je kao stvoreno za druženje uz roštilj, ali ovaj put ne samo uz meso i povrće jer na scenu stupa i njegovo veličanstvo – sir. Za početak ovog ukusnog druženja važno je zapamtiti da nije svaki sir idealan za pečenje na roštilju i zato birajte one koji imaju visoku točku topljivosti. Naime, zahvaljujući tom svojstvu, toplina će otvoriti novu paletu okusa, a sir se neće lijepiti po roštilju. Jedan od najpoznatijih takvih sireva jest halloumi, slanog je okusa i teksture slične mozzarelli. Pečen se poslužuje kao toplo predjelo uz povrće, salate te namaze poput humusa i tahinija. Izlaganjem visokim temperaturama dobiva koricu i lijepu boju.

Tu je i uvijek rado birana feta, čija se prirodna slanost odlično slaže s povrćem, te domaći škripavac čije deblje grilane kriške poslužite na komadu kruha uz rikolu, maslinovo ulje i lagani umak na bazi vrhnja i češnjaka. Pečeni sir voli kombinacije s pečenim i svježim povrćem, još toplog ga dodajte u salate, ali i u ukusne domaće hamburgere...

Donosimo vam recept za pripremu dimljenog sira na grilu. Ovaj recept, kao i onaj za pripremu grilane fete, kao i brojne druge ideje pronađite u novom izdanju, Gourmet ljetnoj kuharici, najboljem izvoru inspiracije za vaš ljetni stol.

Dimljeni sir na grilu
(4 osobe, 15 minuta)
pola domaćeg dimljenog sira
maslinovo ulje
začini po želji
papar

Dimljeni sir narežite na deblje trokute. Ne skidajte mu koru jer tako zadržava više prirodne arome. Pecite kratko te prije posluživanja prelijte s malo maslinova ulja i pospite svježim začinskim biljem po želji. Naša su preporuka vlasac, bosiljak i ružmarin. Poslužite uz salatu i svježe povrće.

Gourmet ljetnu kuharicu na prodajnim mjestima potražite po cijeni od 59 kn i prepustite se ljetnom hedonizmu. Uzmite novu najsočniju GOURMET LJETNU KUHARICU u ruke, inspirirajte se idejama koje donosi i uživajte u ljetu!

Gourmet-ljetna-kuharica-COVER_web (1).jpg
Gourmet